Maarten Peters in Podium Lokaal

Vollenhove - Maarten Peters speelt 21 oktober voor Podium Lokaal in Stadspaleis Hotel Seidel Vollenhove met ‘Maarten Peters Solo’.

Maarten Peters staat al jarenlang bekend in de wereld van muziek en theater als een geliefd zanger, gitarist, songwriter en entertainer. Zo speelt hij voorstellingen samen met Margiet Eshuijs, maar ook zijn unieke voorstelling ‘Bevroren tranen’ vertolkt hij elk jaar op speciale plaatsen. Ook speelt hij samen met onder andere Syb van der Ploeg en Edward Reekers in de bruisende theatervoorstelling ‘The Best Of Britain’.

Muzikale, theatrale en creatieve veelzijdigheid typeren dan ook zijn kwaliteiten. Maarten Peters heeft zich de afgelopen jaren bekwaamd om op subtiele wijze nieuwe technieken toe te passen in zijn muziek.

Dit jaar heeft hij voor het eerst een verrassend nieuw programma, genaamd ‘Solo’. Hij brengt nieuw repertoire ten gehore, maar put ook uit zijn bestaande repertoire zoals de grote successen ‘White horses in the snow’ en ‘God is asleep’. Daarnaast is er ook een selectie van mooie nummers uit het wereld repertoire van onder meer The Beatles, Sting en Crosby Stills Nash and Young. Peters bezorgt met zijn muziek en verbindende verhalen een avond waarin je wordt ondergedompeld door de taal van muziek en waar bovenal ‘genieten’ centraal staat.

Schrijven

Naast zanger, gitarist, entertainer is Maarten Peters al jarenlang een van de meest veelzijdige singer-songwriter van Nederland. Hij schrijft liedjes in alle genres, van luisterlied tot het populair Nederlands genre maar hij schrijft ook Engelstalig. Ook schrijft hij voor andere artiesten, van Rob de Nijs tot Liesbeth List en van Margriet Eshuijs tot Ruth Jacott.

Door zijn grote menselijke betrokkenheid met de samenleving is hij ook verbonden aan een aantal bijzondere projecten. Hij schrijft voor de actie van Alpe D’Huzes, Huis aan het water, het Toverbaltheater en stichting Hoofdzaak. Een uniek project is ook de bijzondere inhoudelijke liederencyclus ‘Bevroren tranen’ die hij heeft geschreven voor de 4 mei-herdenkingen. Prinses Beatrix bedankte hem persoonlijk voor zijn muzikale inhoudelijke bijdrage aan ‘nooit meer vergeten’.

Kaarten zijn te bestellen op www.podiumlokaal.nl. Zaal is open om 14.30. Aanvang om 15.00 uur.