'Ongeruste Oldemarkers' houden infoavond over Lelystad Airport

Oldemarkt - Een groep ‘Ongeruste Oldemarkers en Omgeving’ (OO&O) verzorgt op woensdagavond 17 oktober een bijeenkomst over de gevolgen van de uitbreiding van het vliegveld Lelystad.

De groep publiceert artikelen om de inwoners te informeren zodat iedereen beter geïnformeerd raakt, over wat er 'boven hun hoofd hangt'. In de artikelen werden de gevolgen gemeld van de eventuele uitbreiding van Lelystad airport (onder andere herrie door lang laagvliegen, luchtvervuiling en de kans op vogelaanvaringen).

De groep uit Oldemarkt vindt het belangrijk om samen met andere actiegroepen druk te blijven uitoefenen op zowel het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als op de leden van de Eerste- en Tweede Kamer.

De overvliegende vliegtuigen zijn, volgens de groep nu al goed te horen, terwijl ze minstens 3 kilometer hoger vliegen dan de voorgestelde 1,8 kilometer van het toekomstige vliegverkeer van Lelystad airport.

Volgens OO&O is het niet uit te leggen (zeker niet aan de agrariers) waarom zij extra CO2 uitstoot moeten accepteren.

OO&O roept op om via http://streams.vlieghinder.nl/reports/events.php het aantal vliegbewegingen boven Oldemarkt en omgeving te bekijken en om de petitie op de website hoogoverijssel.nl te ondertekenen.