Expositie '1,2,3 Gelukt' geopend

Steenwijk - De expositie getiteld '1,2,3 Gelukt' met foto's van Hilco Loman, schilderijen van Janien Loman-Esinge en RVS-objecten van Jaap Smit is op zaterdag 22 september geopend.

Hilco Loman (Steenwijk) heeft vanaf zijn jeugd een tic voor fotograferen. Hij heeft de fotovakschool in Apeldoorn afgerond om zich artistiek verder te bekwamen. Hij mag graag reizen en fotograferen, wat terug te zien is in zijn werk.

Janien Loman-Esinge is in 2011 begonnen met een cursus tekenen om naast haar werk in de ouderenzorg ontspanning te vinden. In 2013 gaat zij schilderen in acryl. Bij voorkeur schildert ze met veel plezier portretten van personen en dieren. De foto’s van Hilco zijn daarbij een mooie inspiratiebron. Met veel passie creëert ze werk om mensen blij te maken.

Roestvast staal

Jaap Smit (Oldemarkt) werkte gedurende zijn werkzame leven veel met staal. Hij maakt sinds zijn pensionering in 2013 objecten in roestvast staal, RVS. Zijn materiaal vindt hij meestal op de schroothoop. In combinatie met glas, steen of hout creëert hij strakke moderne vormen. Jaap is autodidact en heeft als zodanig geen opleiding of kunstzinnige vorming gehad.

De expositie is te zien tot en met zaterdag 13 oktober 2018, op maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. Op zon- en feestdagen is de galerie gesloten. Galerie Steenwijk is te vinden in het Rabogebouw (1e etage boven de bibliotheek), aan de Meppelerweg 47 in Steenwijk.