Ondernemers zijn klaar voor Kenniskaravaan

Vollenhove - Ze zijn er klaar voor, de ondernemers die boeiende workshops verzorgen tijdens de Kenniskaravaan op 9 oktober. 'Prachtig toch?', zegt Alex de Ruiter, manager van de Steenwijkerlandse Uitdaging.

'We hebben deze ondernemers gevraagd om hun ervaring en kennis te delen met verenigingen, stichtingen of bewonersinitiatieven in heel Steenwijkerland. Die kunnen allemaal deelnemen aan één van de workshops, mits er natuurlijk nog plaats is.' De Kenniskaravaan is ontstaan uit een samenwerking tussen de Uitdaging, Sociaal Werk de Kop en gemeente Steenwijkerland. De start is op dinsdag 9 oktober in MFC De Burght in Vollenhove, aanvang 19.15 uur.

Drie uitdagingen

“Vrijwilligers zien zich geregeld voor allerlei uitdagingen gesteld”, licht Kim Lubbers van SW De Kop toe. “En daar willen we hen graag bij ondersteunen”.

Voor drie uitdagingen verzorgen de vier ondernemers een workshop.  Zo verzorgt Jan Willem van den Noort (VIPD) tijdens de Kenniskaravaan een workshop over de invloed van gedrag op communicatie binnen groepen.

Architect Arjon Ringerwöle (AR|chitectuur) en aannemer Henk de Boer (E. de Boer & Zn Aannemersbedrijf) geven hun kijk op wat goed onderhoud van dorpshuizen, wijkcentra en clubgebouwen kan opleveren. En Anton Koops (Koops Bedrijfsadvies & Coaching) belicht hoe je crowdfunding kunt inzetten voor je initiatief.

Aanmelding voor één van de drie workshops kan tot 7 oktober via kenniskaravaan@steenwijkerlandseuitdaging.nl.