d'Olde Veste'54 doet zichzelf tekort

Steenwijk – d’Olde Veste’54 ging vanmiddag op eigen veld onderuit tegen Winsum. Breekpunt was de tweede gele kaart voor Daan Postma in de tweede helft. Vlak nadat Postma het veld had verlaten, nam Winsum de voorsprong om die vervolgens uit te breiden naar 0-2.

d’Olde Veste’54 begon prima aan de wedstrijd. Julian Zwoferink kopte het leer uit een vrije bal van Mark Homme van der Veen op het aluminium. Aan de andere kant kregen de bezoekers ook kansen, maar Luuk Dorland stond paraat. Direct na rust kreeg de thuisploeg een strafschop. Trapspecialist Mark Homme van der Veen miste. Toen Postma in korte tijd twee keer geel pakte, keerde de wedstrijd. Kort nadat Postma het strijdtoneel had verlaten kwam Winsum na een uur voetballen op voorsprong via Wouter Bloem. d’Olde Veste’54 vocht voor wat het waard was, maar in de 83ste minuut werd het pleit beslecht door Gerbrand de Boer: 0-2.

Willemsoord boekte thuis een overwinning op Berlikum. Namens de groen-witte equipe waren Ingmar Kemper, Abdoul Aboulghazi en Daniël Siemonsma trefzeker. VHK won vanmiddag ook. Op eigen veld ging Sleat met 1-0 over de knie door een doelpunt van Jurriën Visscher. FDS is na twee wedstrijden nog puntloos. In Havelterberg verloor de ploeg met 0-2 van CSVC. Blokzijl verloor thuis met 0-1 van Ens.