Chamomilla heeft passie voor huidverbetering

Vollenhove - Wie voor het eerst bij Schoonheidssalon Chamomilla aan Voorpoort 5 binnenstapt ervaart een oase van rust. Eigenaresse is Janny Jansen. Na een carrière binnen het onderwijs, volgt ze met medewerker Annemiek Wisman haar passie voor huidverbetering.

Chamomilla is gevestigd in een voormalig hotel uit 1868. Na een renovatie deelt Janny het sinds twee jaar met nog twee huurders. Daarvoor had ze sinds 2011 een schoonheidssalon aan huis. Haar salon kreeg de naam Chamomilla. 'Dat is de Latijnse naam voor de kamilleplant,' legt ze uit. 'Het komt veel voor in huidverbeteringsproducten en heeft een helend, kalmerend en desinfecterend effect.'

Oase

Janny heeft vier behandelkamers op de eerste verdieping. Bij een rondleiding vallen de smaakvolle inrichting en het gebruik van rustgevende aardetinten op. 'Het klimaatsysteem zorgt ervoor dat het koel is in de zomer en warm in de winter,' zegt ze.

Elke behandelkamer heeft zijn eigen specialisme. Zo is een kamer speciaal ingericht voor reguliere behandelingen. In de massagekamer staat een Quartzbank, die gevuld is met quartz, een natuurlijk product, dat warmte vasthoudt. Met stempels, die ook gevuld zijn met quartz, geeft de schoonheidsspecialiste weldadige massages, waar ook mensen met rug- en spierproblemen baat bij hebben.

In de Duokamer kunnen tweetallen een massage of schoonheidsbehandeling ondergaan. In een andere behandelkamer staat een Pedispa. Dit is een stoel, waarbij de voeten door waterstralen gevitaliseerd en verkwikt worden. Hier kunnen klanten heerlijk ontspannen en/of een pedicurebehandeling ondergaan. Op de tweede verdieping bevindt zich een lounge. Dit is een fijne plek om het arrangement, de verwenavond, workshop of behandeling te beginnen met een kopje koffie.

Open dag

Op vrijdagavond 5 en zaterdag 6 oktober houdt Schoonheidssalon Chamomilla een open dag. Janny zal dan demonstraties geven en informatie verstrekken over Permanente Make-Up, de Quarzbank, de Pedispa, definitief ontharen en vetverwijdering. Voor meer informatie en openingstijden, zie: www.chamomilla.nl.