Vaarseizoen Ecowaterliner verlengd

Sint Jansklooster - Wegens groot succes tijdens het vaarseizoen dit jaar heeft Natuurmonumenten het vaarseizoen van de Ecowaterliner met een maand verlengd. De watertaxi vaart op het traject Sint Jansklooster – Blokzijl én het traject Sint Jansklooster – Giethoorn ook door in de gehele maand oktober.

Tot en met zondag 28 oktober kunnen liefhebbers nog zeven dagen per week met de watertaxi. De fiets kan mee aan boord, zodat de vaartocht ook goed te combineren is met een nooie fietsroute door de fraaie omgeving van Noordwest-Overijssel. Een vaartocht met de watertaxi leuk is ook leuk te combineren met een mooie wandeling door het natuurgebied De Wieden.

Ultieme kans

Het geeft mogelijkheden binnen een dag de vele facetten van het Wiedengebied te beleven. De ultieme kans om ook in het najaar nog volop te genieten van herfstkleuren in het moeras en de rietlanden.

Een enthousiaste groep vrijwillige schippers van Natuurmonumenten vaart op de Ecowaterliner. Dankzij hen kunnen beide elektrische boten in de vaart blijven tot eind oktober. De fluisterstille motor zorgt ervoor dat wandelaars en fietsers optimaal kunnen genieten van het prachtige natuurgebied De Wieden. Bij slecht weer zittemn de passagiers ook nog eens droog binnen, maar houden ze toch zicht op de natuur om hen heen.

Info is te vinden op de website: www.natuurmonumenten.nl.