Het moderne leven
Door Misja Boonzaayer

Dus… verrassingen

Ik ben gek op verrassingen. Leuke verrassingen dan wel. Dat de hond laatst mijn nieuwe, nog niet gelezen boek opvrat vond ik minder leuk. En die aanslag van de belastingdienst vond ik ook niet echt gers.

Geen enkele brief van de belastingdienst is leuk, nu ik er over nadenk. Behalve als ik geld krijg. Maar dat is eigenlijk nooit zo. En áls het al zo is, dan betekent het alleen maar dat ik eerder dat jaar teveel heb betaald. 

Hoe dan ook, ik ben gek op verrassingen. Nou zit ik bij een Duckstadse damesclub en al die dames zijn ook gek op verrassingen. We verrassen ons helemaal suf, daar in die club. En niet zomaar een beetje een verrassinkje zo links en rechts en af en toe, we hebben het hier over hogere verrassingskunde.

Zo gaan we binnenkort een weekendje weg en op het handjevol dames na dat het taakje ‘organiseer een weekend weg’ heeft gekregen, weet niemand waar we naartoe gaan. Dat kan dus in principe overal zijn. Dat geeft mij de ruimte om groot te denken (Ibiza, Bali, New York), maar aangezien niemand me heeft gevraagd mijn paspoortgegevens door te geven, ga ik er gemakshalve maar even vanuit dat ik binnen de grenzen van de Benelux blijf. 

Maar niemand weet ook wát we gaan doen. En daar wordt het lastig. Want misschien gaan we wel naar Ameland en dan heb ik toch echt een beetje een kek windjekkie nodig. En die heb ik niet. Dus misschien moet ik nog even gauw voor het weekend een windjack halen om zeker te weten dat ik niet uit mijn verschoning waai. 

Waar ik overigens niets aan heb als we naar de grotten in Limburg gaan, want daar kan je beter zorgen voor een waterdichte jas, die ook nog eens warm is. En goede, warme schoenen waarmee je niet uitglijdt over die stalactieten, en nou heb ik een heleboel schoenen, maar die niet. Dus die zou ik dan eigenlijk nog even moeten halen.

En we zijn met een damesclub, dus er wordt vast ook nog wel ergens heel damesachtig een suavignonnetje naar binnen getikt, en dat moet je toch een beetje stylisch doen dus een paar nieuwe hoge hakken kunnen ook geen kwaad (want die andere kennen ze allemaal al). Passend bij dat leuke jurkje dat ik mee wil nemen, maar voor als we gaan fietsen zal ik toch een broek moeten kopen. 

Wat een kakzooi eigenlijk, verrassingen.