ReSize legt accent op gezonde leefstijl

Steenwijk - Vijf jaar geleden startte Alinda van Meel met haar bedrijf "ReSize Afvallen en Zo". Als gewichtsconsulent hielp ze tientallen vrouwen en mannen met afvallen. Nu heet haar bedrijf ‘ReSize Food & Vitality Coaching’. ‘Ik heb het accent verlegd van afvallen naar het aanleren van een gezonde leefstijl.'

Alinda heeft haar aanpak veranderd omdat ze merkte dat veel cliënten wel weten wat gezonde voeding is, maar toch in oude valkuilen terechtkomen. Hun jojo-gedrag intrigeerde haar. Ze verdiepte zich daarom in voeding, psychologie en mindfulness. Zo ontdekte de coach dat je door een gezonde leefstijl en de juiste mindset je streefgewicht wel kunt bereiken en behouden. Met die gezonde leefstijl bedoelt ze gezond en regelmatig eten en weinig stress. Op grond daarvan biedt ze nu drie begeleidingstrajecten aan. In de eerste plaats is dat "Voeding- en Gewichtsadvies". Dat is vooral voor mensen die te zwaar zijn, maar door alle media niet meer weten wat gezonde voeding is. ‘Je volgt geen streng dieet maar je verandert je leefstijl en kunt genieten van gezond en lekker eten!’ legt Alinda uit.

Emotie-eten

Met mensen die last hebben van emotie-eten gaat Alinda op zoek naar wat de bron is van hun eetobsessie. Zij leert ze hun negatieve gedachten te herkennen en emoties los te laten. Als je hormonen je dwars zitten, bijvoorbeeld tijdens de overgang, kan Alinda ook helpen. Speciaal voor hen biedt ze het "Hormoonfactorprogramma" aan.

Alinda geeft cursussen in groepsverband maar ook workshops en individuele coaching. Om haar vijfjarig jubileum te vieren, geeft zij nieuwe klanten een kennismakingscadeau. Wie zich aanmeldt in oktober voor het “Uit de ban van emotie-eten-traject" of het "Voeding en Vitaliteit-traject" ontvangt bij inschrijving een startersbox ter waarde van €45. Hierin zitten gezonde biologische voedingsmiddelen van het Reformhuis, dat Alinda samen met haar man Rob runt. Bekijk alle mogelijkheden op www.resizesteenwijk.nl.