d'Olde Veste'54 naar koploper

Steenwijk - d’Olde Veste’54 voetbalt na twee thuisnederlagen zaterdag uit tegen koploper in de eerste klasse E Drachtster Boys. ‘Ik verwacht een goede tegenstander. Ze hebben versterking gekregen en tot op heden alles gewonnen’, zegt trainer Willem Lanjouw.

 ‘Toch zijn wij ook niet verkeerd bezig. Er is best vertrouwen dat we drie punten kunnen pakken.’ Met Rein Werumeus Buning gaat het de goede kant op. ‘Zaterdag is hij er nog niet bij. Met Edwin Maters bekijken we hoe we hem het best kunnen laten trainen, vanwege zijn rugproblemen. Joy Okenge en Rochendy Constancia ontbreken ook nog.’

Willemsoord ontmoet zaterdag thuis op de Boschkamp Oeverzwaluwen uit het Friese Koudum. De groenhemden staan evenals de tegenstander in de middenmoot van de derde klasse A.

VHK uit Sint Jansklooster is de competitie in de vierde klasse A ijzersterk begonnen. De eerste drie duels werden gewonnen. Zaterdag reist de koploper af naar de polder, daar is rode lantaarndrager Creil de tegenstander. Die hebben nog slechts één schamel puntje.

In de zaterdag vijfde klasse A voetbalt Steenwijker Boys thuis tegen de amateurs van Heerenveen. SVBS’77 uit Belt-schutsloot is in deze klasse de trotse koploper. Die krijgt het laag geklasseerde Woudsend op bezoek. Rode lantaarndrager Blokzijl heeft één punt, maar wacht nog op de eerste competitiegoal. Zaterdag speelt Blokzijl thuis tegen HJSC uit het Friese Hommerts.