Stemmen op Raggersrondje

Onna - Het ‘Raggersrondje’ doet mee met de Rabobank Coöperatie Weken. 97 mooie buurtinitiatieven hebben zich aangemeld voor deze weken.

Leden van de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland krijgen de kans om een bedrag van 100.000 euro te verdelen onder lokale verenigingen en stichtingen.

Het ´Raggersrondje´ wordt een wandelroute langs historische plekjes, cultuur en mooie natuur rond de Steenakkers, Onna en haar velden.

Paula Kuiper heeft samen met familie het plan opgevat om deze witte vlek op de wandelkaart van Steenwijkerland een mooie invulling te geven. Ze heeft de informatie over de streek natuurlijk uit een primaire bron: haar vader die zijn leven lang tekende én verhalen opschreef. Het plan is om een wandelroute door de wegen van het oude Onnaveld te maken. Met onderweg allemaal informatie over bv. het kringgraf in het Kornputkwartier, en de Romeinse muntschat aan de Steenakkers. Dit alles met het doel om de messentrekkers van de Baarg, of ook wel de bekkensnieders, de eer te geven die deze mensen verdienen. Wat hébben ze hard gewerkt en wat hébben ze geleefd om het schrale heideveld te ontwikkelen.

Leden van Rabobank Meppel Staphorst Steenwijkerland kunnen van 1 t/m 15 november stemmen op een van de initiatieven. Er kan gestemd worden via www.cooperatieweken.nl/mss.