Dorst en Hildo Krop in Filmhuis

Steenwijk Dinsdag 16 oktober staat de film Dorst op het programma in het Filmhuis Steenwijk (Dyka Vestzaktheater van Rabo Theater De Meenthe).

Coco (Elise van ’t Laar) heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Totdat haar moeder Elisabeth (Simone Kleinsma) ziek blijkt. Ze grijpt het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder in. Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid. De film begint om 20.15 uur.

Docu over Hildo Krop

Vanwege de grote belangstelling zal de docu, over de in Steenwijk geboren beeldend kunstenaar, een tweede keer vertoond worden op donderdag 18 oktober om 20.15 uur. I.s.m. Historische Vereniging Steenwijk & Omstreken vertonen we na de documentaire op 18 oktober ook de historische film 'Touwslagerijen van Steenwijk'.

Het is fascinerend dat een tamelijk onbekende Steenwijkse bakkerszoon in de vorige eeuw meer dan 400 beelden bij en op gebouwen en bruggen in Amsterdam heeft nagelaten. De beelden van Hildo Krop bepalen mede het stadsbeeld van het huidige Amsterdam. Daarnaast draagt hij met zijn werken en zijn visie daarop, bij aan het cultureel erfgoed van zijn geboorteplaats Steenwijk. Wie was de man achter deze beeldhouwwerken en hoe heeft hij het voor elkaar gekregen zo’n creatieve stempel op zijn tijd te drukken?

Ook te zien in het Filmhuis Steenwijk: donderdag 1 november Aus dem nichts en donderdag 15 november Sweet Country.

Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.