Liefhebbers halen hun hart op aan tributebands Thin Lizzy en Guns 'n Roses

Steenwijk - Het wordt voor de liefhebber van goede rock steeds lastiger om de originele bands live aan het werk te zien.

Bandleden hebben inmiddels een bejaarde leeftijd, zijn overleden of kondigen inmiddels afscheidstournees aan. En dat is jammer want de basis voor de huidige rock ligt bij deze bands die in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw de basis hiervoor hebben gelegd.

De oplossing: tribute bands! En zo konden de liefhebbers afgelopen vrijdag in De Buze in Steenwijk hun hart ophalen aan Thin Lizzy en Guns 'n Roses.

70 koppig publiek

Bij de Ierse band Thin Lizzy denken we natuurlijk aan de warme stem van Phil Lynott en het twin-gitaarwerk. Zanger en bassist Berend de Kroon weet die opvallend warme stem van wijlen Lynott, die in 1986 overleed, angstig goed te benaderen. Duidelijk is dat Thin Lizzy Project nog een jonge band is maar wel met enorm veel potentie. Het 70 koppig publiek genoot zichtbaar van de nummers vol twinsolo's. Natuurlijk mocht de "Metallica cover" Wiskey in the Jar niet ontbreken en werd volmondig meegzongen.

Zeer goede benadering

Guns of the East benaderde de mega act die vorig jaar nog in Nederland te zien was griezelig dichtbij. Met wat pruiken en kleding klonken ze niet alleen als Guns 'n Roses, maar zagen ze er ook zo uit. De hoofrollen waren voor de Nederlandse Slash en Axl Rose, zelden zo'n goede benadering van deze flamboyante artiesten gehoord.

Van de avond werd en promovideo gemaakt voor Guns of the East, deze zal via You Tube binnenkort te zien zijn.

 

door André Meijer