Jan Lenis voor schilderwerk, glaswerk en zonwering

Zuidveen - Jan Lenis verzorgt schilderwerk, glaswerk en zonwering. In zijn nieuwe, zwarte bus rijdt deze allround vakman naar particuliere klanten en bedrijven.

Lenis kreeg het vak van schilder en glaszetter met de paplepel ingegoten. Zijn vader Martinus kocht in 1958 een schildersbedrijf aan de Oosterstraat in Steenwijk. Jan kwam in 1982 in de zaak en nam die later over van zijn vader. Zijn bedrijf is uitgegroeid tot een allround glas- en schildersbedrijf, dat opdrachten uitvoert in de nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Zijn klanten zijn zowel aannemers als particulieren. Jan heeft er de zonweringstak nog aan toegevoegd. Gedurende een periode van 15 jaar werkte hij voor collega-bedrijven en heeft daar zich verder gespecialiseerd in glaswerk.

Sinds 2013 werkt Jan weer als zelfstandige. Ondertussen heeft hij een grote klantenkring opgebouwd in de regio. De Zuidveniger heeft altijd de mogelijkheid om een hoogwerker te gebruiken. 'Dat werkt veiliger en sneller,' legt hij uit. Voor kleinere klussen werkt hij met een steiger of ladder. Je kunt hem inschakelen voor buitenschilderwerk, zoals kozijnen en deuren, binnenschilderwerk. Wat het glaswerk betreft, plaatst de vakman vooral tripple glas. Hij zet zowel een enkel bovenlicht tot de complete beglazing van een nieuwbouwwoning. Het overgrote deel van de binnen- en buitenzonwering, die Jan plaatst, is tegenwoordig elektrisch. 'Dat kun je bedienen via een tablet of mobiele telefoon,' legt hij uit.

Jan Lenis is gevestigd aan de Zuidveenseweg 57 in Zuidveen. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte, zie: www.janlenis.nl of bel: 06-20411270.