Door de ogen van... André Lampe
Door André Lampe

Hollandse gekte

Waar is het misgegaan denk ik als je dagelijks het landelijke politieke nieuws meekrijgt. We zijn de totale gekte voorbij in dit land. Vooral in de grote steden zijn ze de weg helemaal kwijt. Mijn enige hoop is dat deze waanzin ons maar niet bereikt in Steenwijkerland.

Gekscherend zeg ik weleens: ‘Ik bel de burgemeester op en vraag hem zeer beleefd, maar op dringende toon: Burgemeester Bats, bescherm ons! Bouw alstublieft een hek rond onze stadsgrenzen of stel grenscontroles in. Behoed ons voor de verwarde geesten uit de Hollandse wereld. Zet alle middelen in om deze lieden met hun doldwaze gedachten buiten de stadspoorten te houden. Dat virus moeten we hier niet hebben...’

Slecht voor leefklimaat

Ik hoop ook maar dat onze plaatselijke politici in dat westerse gedachtengoed geen inspiratiebron zien. Het lijkt me zeer slecht voor het leefklimaat binnen onze gemeenschap. Tevens zou ik ons opperhoofd willen vragen of het verder goed met hem gaat en of hij geestelijk in balans is. Want het is wel zo verhelderend voor de burger dat - mocht er vanuit Den Haag een nieuwe wet komen - of hij die dan wel wil uitvoeren, handhaven en prioriteit wil geven. Ook als het niet zo past bij onze stad, want anders snappen uw inwoners het niet meer.

Mevrouw Halsema is not my cup of tea. Brrr... Verder loop je de kans als je stad niet afsluit, dat er zomaar op een goede dag iemand met een vergiet op het hoofd ons gemeentehuis inloopt en doodleuk zegt: ‘ik kom een paspoort aanvragen.’ Of als je wat ballonnen oplaat in de lucht, dat een losgeslagen aanhanger van de PvdD je zo aanklaagt bij een rechtbank. Dat schijnt hedendaags een economisch delict te zijn volgens de dierenvrienden.

Totale waanzin

Nou maar hopen dat Theo de Backer het luchtruim boven Steenwijkerland niet gaat afspeuren naar zwaar vervuilende ballonnen. Hou die Sylvana Simons helemaal buiten de stadspoorten, smeek ik U zelfs. Die docu laatst op televisie zegt veel zo niet alles.. Ze zegt verbinding te zoeken, maar de voorwaarden die zij daar aan stelt… daar kan onze lieve heer zelfs niet aan voldoen. Totale waanzin. Punt.

Opmerkelijk is ook: een uitgeprocedeerde illegale asielzoeker wil men in randstedelijke linkse kringen ineens een ongedocumenteerde vluchteling noemen. Uhh? Laat maar… Een SP-raadslid stapt in Hilversum op om een butler bord, omdat zoiets in haar ogen een zware vorm van racisme is. Dan waren wij met Henk (Stalin) Klaster nog niet zo slecht af, bedenk ik mij nu ineens.

I am Tuk

En in Amsterdam haalt men op last van Groen Links de letters I Amsterdam weg bij het museumplein omdat het kan gaan leiden tot doorgeslagen individualisme. Ik sluit mijn ogen niet voor de wereld, maar het neigt onderhand naar idioterie. Mochten onze plaatselijke GroenLinks raadsleden Van Vlijmen en Makken één dezer dagen een motie indienen dat de letters aan de Tukseweg met de tekst I am Tuk weg moeten omdat het kan leiden tot doorgeslagen individualisme.... Dan zou mijn advies aan dit duo zijn: ‘zoek hulp!’ Ik hoop maar dat wij normaal blijven doen in Noordwest Overijssel. Dat leeft wel zo prettig...