Straatnamencommissie kiest voor Capellehof

Steenwijk - De nieuw te bouwen woningen achter de Capelleschool krijgen de straatnaam Capellehof. De voorgenomen straatnamen Minor en Major zijn ingetrokken.

Dat advies heeft de straatnamencommissie gegeven aan het college van burgemeester en wethouders, die het advies van de commissie heeft overgenomen.

Het gedeelte achter het hoofdgebouw is inmiddels gesloopt. Hier komen dertien nieuwe woningen in twee blokken (een met vijf en een blok met acht eengezinswoningen). De projectontwikkelaar had de straatnamen Minor en Major bedacht. Deze twee namen verwijzen naar de twee beurtschepen, die in het Steenwijkerdiep lagen. Het waren twee stoomboten, die een veerdienst vormden tussen Steenwijk en Ossenzijl/Blokzijl.

De karakteristieke voorgevel van het hoofdgebouw langs de Tukseweg blijft behouden. Hier komen negen woningen. Joost van Kimmaede van eigenaar Blue Banner Real Estate: ‘In overleg met de welstandscommissie komen er negen voordeuren en dakkapellen. Ook krijgt het gebouw grotere ramen. Het muurtje voor de school blijft bestaan en er is een gemeenschappelijke voortuin.’

De verwachting is dat de woningen eind 2019 klaar zijn. De nieuwe woningen krijgen de nummers Capellehof 2 t/m 26.