Nieuwe Opel Combo: multifunctioneel

Steenwijk - De vijfde generatie van de Combo, Opels compacte, multifunctionele bestelauto, staat nu in de showroom van Auto Palace Rijkmans Steenwijk. ‘Met deze auto kun je alle kanten op’, zegt Berend Jongman, verkoopadviseur van Auto Palace Rijkmans Steenwijk. ‘Met drie verschillende motoren, drie uitvoeringen en twee lengtevarianten is er genoeg keus.’

Want was de Opel Combo voorheen gebaseerd op een bedrijfswagen en creëerde Opel een goedkope, maar wel extreem ruime MPV. Bij het nieuwe model is het volgens Opel andersom: dit is een superruime personenauto waarvan ook een bestelversie wordt gebouwd.

Jongman: ‘De nieuwe Combo is er in een groot aantal varianten, zoals een versie van 4,40 meter lengte en een langere versie van 4,75 meter. Beide bieden naar keuze twee of drie zitplaatsen. Opels nieuwe compacte besteller excelleert met een laadruimte van tot wel 3,9 m3 en een laadvermogen van maximaal 1.000 kg.’

De laadvloer heeft een maximale lengte van 2.167 mm. ‘Essentieel voor bedrijven is het feit dat de ruimte tussen de wielkasten breed genoeg is voor een Europallet en ook in de korte versie lang genoeg voor twéé Europallets’, weet de verkoopadviseur. De lage laadvloer – slechts 557 mm hoog – maakt het inladen van grote voorwerpen gemakkelijk.

Talloze toepassingen

De nieuwe Opel Combo is er in diverse varianten, geschikt voor talloze toepassingen: de korte versie (lengte 4,40 meter) heeft een wielbasis van 2.785 mm, een laadvermogen van maximaal 1.000 kg en een laadruimte van 3,3 m3. Daarin passen voorwerpen met een lengte van 1.871 mm.

Jongman: ‘Wie nog langere voorwerpen moet vervoeren, kan de Combo bestellen met achterdeuren en een handige dakklep. Door dat laatste kunnen nog langere voorwerpen, met een gewicht tot 100 kg ‘uitstekend’ diagonaal in de Combo worden vervoerd, zonder dat de achterdeur moet worden opengelaten.

Het grote laadvolume

Net als de personenversie biedt de Combo een uitgebreide reeks levendige en efficiënte motoren in combinatie met moderne transmissies. Samen met het grote laadvolume, het comfort van een personenauto en uitgebreid infotainment aan boord maken ze van de nieuwe Opel Combo een ideale bedrijfsauto met allerlei gebruiksmogelijkheden en geschikt voor meer dan alleen zware klussen.

Niet alleen inzittenden, boodschappenkratten en koffers krijgen alle ruimte in de Combo Tour. Ook voor kleinere losse spullen zijn legio vakken, bakken en kasten voorhanden.

Uitrusting

Instappen kan voor 13.599 euro, exclusief belastingen. Voor dat bedrag heb je de 1.6 Diesel met 75 pk in Selection-uitvoering. De basisuitrusting omvat een audiosysteem, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, hill-start-systeem en automatisch inschakelende verlichting.

Met de Edition-uitvoering wordt de uitrusting aangevuld met functieknoppen op het stuur, een schuifdeur aan de zijkant van de laadruimte, airconditioning en cruise control. De meest luxe versie heet Innovation en is voorzien van een multimediasysteem met 8 inch aanraakscherm, intelligent grootlicht, led-dagrijverlichting en parkeer- en regensensoren.

Opel biedt naast de 75 pk sterke 1.6 Diesel een 100 pk-variant van dezelfde motor aan en een 1.5 dieselmotor met 130 pk. De meerprijs voor de langere versie bedraagt 1.000 euro.