Jeffrey Buis naar WK Supersport 300 met MTM Kawasaki

Steenwijkerwold - Voor motorcoureur Jeffrey Buis gaat een droom in vervulling. De 16-jarige coureur uit Steenwijkerwold gaat in 2019 van start in het World Supersport 300 kampioenschap met het MTM Kawasaki Team.

Jeffrey maakt zijn debuut in het wereldkampioenschap met een Kawasaki Ninja 400. 

Jeffrey Buis maakte afgelopen seizoen de overstap van de Moto3 naar de Supersport 300 motoren. De jonge coureur kwam uit in de Yamaha R3 Cup en bleek zich snel te kunnen aanpassen aan deze voor hem nieuwe motor door de eerste race van het jaar op zijn naam te schrijven. In totaal wist Jeffrey vier wedstrijden te winnen en dit succesvolle jaar opende deuren voor het seizoen 2019.

Deze volgende stap werd gevonden bij MTM Kawasaki Team, waar Jeffrey volgend jaar uitkomt in het WK Supersport 300 kampioenschap. Jeffrey gaat rijden met een Kawasaki Ninja 400 voor het uit België afkomstige team. Hij gaat deel uitmaken van een team van maar liefst vier Nederlandse rijders: Scott Deroue, Robert Schotman en Dion Otten.

Eerste WK-race op 7 april in Spanje

In de winterperiode gaat Jeffrey voor het eerst testen met de Kawasaki en op 7 april is de eerste WK-race op Motorland Aragon in Spanje. Het tweede evenement van het seizoen is de thuisrace op het TT Circuit Assen. Deze wedstrijd vindt plaats op zondag 14 april.

Jeffrey Buis: ‘Ik ben alle mensen en bedrijven die mij steunen zeer dankbaar dat ik de kans krijg om volgend jaar de stap te maken naar het wereldkampioenschap. De mensen die ik spreek zijn zeer enthousiast over het MTM Kawasaki Team, dus ik ben dan ook zeer gelukkig dat ik voor dit team mag gaan rijden. Ik kan dan ook niet wachten om voor het eerst te testen met de Ninja 400. Het is voor mij een nieuwe machine, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we er samen met MTM Kawasaki een mooi seizoen van kunnen maken!’