VENO houdt zaalvoetbaltoernooi

Vollenhove - Sportvereniging VENO houdt 11, 12 en 13 januari voor de 26ste keer een regionaal zaalvoetbaltoernooi in sporthal De Burght in Vollenhove.

De indoorhappening onderscheidt zich van de andere zaalvoetbaltoernooien door het Amerikaanse tintje dat in enkele spelregels verwerkt zit. Zo wordt tijdens iedere wedstrijd gedurende enkele, van te voren vastgestelde periodes, muziek in de sporthal afgespeeld. Voor de spelende teams is het zaak om tijdens dit muzikale intermezzo te scoren, want ieder doelpunt is op dat moment een dubbelteller.

In de schijnwerpers

Verder worden op de finaledag de wedstrijden bij gelijke stand niet beslist door de traditionele strafschoppen, maar door shoot-outs. De spelers komen dan nadrukkelijk in de schijnwerpers te staan en mogen vanaf de middenstip proberen de concurrerende keeper binnen vijf seconden te passeren. Het publiek waardeert deze extraatjes enorm en voor de spelers is het extra spannend.

Programma

De voorronden van het toernooi worden gespeeld op vrijdag 11 en zaterdag 12 januari van 19.00 tot 22.30 uur. De nummers 1 tot en met 3 van iedere poule plaatsen zich voor de finaledag op zondag 13 januari. In totaal maken ze dan vanaf 13.30 uur uit wie winnaar wordt van het regionaal zaalvoetbaltoernooi 2019. Na het spelen van twee finalepoules staat de strijd om de derde en vierde plaats gepland om ongeveer 16.45 uur. De finale vindt plaats om ongeveer 17.00 uur en de prijsuitreiking zal om 18.15 uur plaatsvinden.

DJ en zanger Jeen

Vrijdag- en zaterdagavond wordt na afloop van de wedstrijden muzikaal entertainment verzorgd door dj Mark Donders. Zondagmiddag en -avond zijn er optredens van zanger Jeen. Ook dit jaar is er een verloting, waarbij de deelnemers moeten proberen om een balletje zo dicht mogelijk bij de middenstip in de zaal te werpen.