Moestuinwinkel feestelijk geopend

Steenwijk - De moestuinwinkel bij dagcentrum De Slinger, aan de Meidoornstraat 1 is woensdagmiddag feestelijk geopend.

Op een knusse markt in kerstsfeer, kregen de bezoekers vast een voorproefje van de producten die binnenkort verkocht worden in de winkel. En speciaal voor de opening werd er snert, oliebollen en kniepertjes verkocht.

In de winkel kan iedereen vanaf 2 januari terecht. De groenten, fruit en kruiden zijn biologisch en seizoensgebonden en worden gekweekt in de eigen moestuin. Er komen weinig zakjes en pakjes aan te pas. Naast het verbouwen van groenten en fruit, leren de deelnemers die werken in de moestuinwinkel van alles over het groeiproces van de planten. Bij dit alles helpen vrijwilligers uit de buurt.

Openingstijden en assortiment

Vanaf januari 2019 is de winkel iedere week een middag en een ochtend open. Op woensdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur en op vrijdagochtend 09.00 tot 12.00 uur. Naast groente, fruit en kruiden, wordt het assortiment aangevuld met verschillende producten die bij de andere dagcentra worden gemaakt. Denk hierbij ambachtelijk brood en kruidkoek uit de bakkerij bij De Slinger, prachtige handgemaakte woondecoraties van de winkel Decadoe aan de Kallenkoterallee of gekloofd hout van de werklocatie ’t Goor in Baars.