Kerstconcert in het Koloniekerkje

Wilhelminaoord - Het jaarlijkse Kerstconcert in de serie Kolonieconcerten vindt plaats op zondag 23 december.

Het Kerstconcert wordt gegeven door het Ensemble La Primavera: een barokensemble dat al meer dan twintig jaar met veel liefde en plezier kwalitatief hoogstaande renaissance- en barokconcerten geeft in binnen- en buitenland. La Primavera (Spaans/Italiaans en Portugees voor lente) verwijst naar het muzikale voorjaar wat in de late renaissance ontsprong en tot bloei kwam in de barok.

Creatief ensemble

Centraal staan programma's uit Zuid-Europa die vol passie en vreugde en op een toegankelijke manier aan het publiek worden gebracht. La Primavera is een flexibel en creatief ensemble dat samenwerking met andere ensembles en kunstvormen zoekt en actief probeert nieuwe wegen te vinden om de barokmuziek aantrekkelijk te maken voor een breed publiek.

Een korte impressie, samengesteld uit perscitaten: Betoverende charme, puur, integer, sensueel, temperamentvol, indrukwekkend, hoog niveau, heel veel passie en spontaan.

De kern van het Ensemble wordt gevormd door de Portugese sopraan Anabela Marcos, de Braziliaanse gitariste en celliste Regina Albanez en de Nederlandse viola da gamba speelster Maaike Boekholt. Het Ensemble is voor deze gelegenheid aangevuld met de Japanse violiste Noyuri Hazama, die zowel voor haar moderne als haar historische uitvoeringspraktijk veel internationale erkenning heeft gekregen.

‘Concerto dit Natale’

Op 23 december speelt La Primavera een programma onder de titel ‘Concerto dit Natale’ met muziek van onder andere Marini, Stradella, Monteverdi en Kapsberger.

Alle zes concerten van het seizoen 2018-2019 staan op de website www.kolonieconcerten.nl; daarop ook alle verdere praktische informatie over de kaartverkoop via het Online Bestelformulier.

De concerten worden gehouden in het mooie en intieme Koloniekerkje (dat deel uit maakt van de Maatschappij van Weldadigheid), Koningin Wilhelminalaan 53 te Wilhelminaoord. Ze beginnen om 15.00 uur. De kerk is open vanaf 14.15 uur.