Filmhuis Steenwijk

Steenwijk - In januari en februari staan 6 films op het programma in het Filmhuis Steenwijk (Dyka Vestzaktheater van Rabo Theater De Meenthe).

Donderdag 3 januari om 20.15 uur is de filmvertoning ´On body and soul’. De introverte Mária is nog maar net begonnen met werken in een abattoir als de nieuwe kwaliteitscontroleur, of het geroddel onder haar collega’s al begint. Mária gedraagt zich opvallend anders. Ze zit tijdens de lunch altijd alleen in stilte, ze neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. De enige op haar werk die toenadering zoekt is haar baas Endre. Ze ontdekken per toeval dat ze ’s nachts hetzelfde dromen. Ze zijn met stomheid geslagen. Hun relatie en de manier waarop ze in het leven staan verandert, als ze overdag samen, hun dromen beginnen na te spelen.

Finding Your Feet

Zondag 6 januari om 11.00 uur is de filmvertoning ‘Finding your feet’. Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott ontdekt dat haar echtgenoot al jaren een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar bohémienne zus Bif in te trekken. Door Bif en haar excentrieke vriendengroep én hun gezamenlijke liefde voor dansen leert Sandra dat het nooit te laat is voor een frisse start.

Ook te zien:

Dinsdag 15 januari Don’t Worry, He won’t get far on foot. Dinsdag 29 januari The Guernsey Literary Society. Dinsdag 12 februari 3 Faces. Dinsdag 19 februari Den Skyldige.

Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.