Blokzijl Klassiek brengt de jonge topmusici Tim en Anne Brackman

Blokzijl - Violist Tim Brackman is samen met zijn zus Anne, pianist, zondag 20 januari te horen in de Grote Kerk van Blokzijl. Tim vervangt violist Shin Sihan.

De musici zijn nog jong, maar ze hebben al een indrukwekkende loopbaan. Tim kreeg in 2018 een derde prijs op het Oskar Back Concours en de jury beoordeelde hem als ‘een innemende artistieke persoonlijkheid met een groot gevoel voor klankkleur en met een natuurlijke uitstraling’. Zijn zus Anne won op haar negende het Benelux Fluitconcours en op haar tiende de Rotterdamse Piano Driedaagse. In 2017 won ze de Dutch Classical Talent Award. Allebei geven ze concerten in binnen- en buitenland, en ze soleren met verschillende orkesten.

Tim en Anne spelen ook in diverse kamermuziekensembles, waaronder het Brackman Trio, dat met groot succes vanaf 2014 een jaarlijks kamermuziekfestival organiseert.

Concert

Het concert met Tim en Anne Brackman wordt gegeven op zondag 20 januari in de Grote Kerk in Blokzijl en begint om 15.30 uur. De musici spelen onder meer een heel aantrekkelijk Poulenc, een weemoedige Schubert, een intrigerende Tsoupaki, een lichte, lenteachtige Hindemith, een dramatische Chopin en een verrassende compositie van Anne Brackman.

Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Jan Broekhuizen via 06-15368085, gelieve na 18.00 uur.