Lopend buffet bij Chinees restaurant Giethoorn

Giethoorn - Chinees restaurant Giethoorn aan de Hylkemaweg 12a start in januari met een lopend buffet. De eerstkomende weekenden 12 en 13 januari en 19 en 20 januari zijn de eerste edities, van 17.00 tot 21.00 uur.

Eigenaar Hsu-Lai Yu wil daarmee tegemoet komen aan de vraag van veel inwoners van Giethoorn. Zijn restaurant, dat zich aan de Hylkemaweg 12a bevindt, bestaat sinds 2015. 'Eerst hebben we ons vooral gericht op Chinese toeristen,' vertelt Yu. Op zijn menukaart staan daarom nu nog vooral gerechten die populair bij hen zijn, zoals noedelsoep. Speciaal voor de Gietersen gaat hij zijn menukaart nu flink uitbreiden.

Yu vertelt dat zijn gasten tijdens het lopend buffet kunnen kiezen uit 15 verschillende gerechten. Dat zijn bijvoorbeeld saté, foe yong hai, babi pangang en kip kerry. Daarnaast kunnen zij ook kiezen uit verschillende voor- en nagerechten. Yu raadt zijn gasten aan om een dag van te voren telefonisch te reserveren voor het lopend buffet. 'Ik kan dan rekening houden met de voorbereiding en alles zo vers mogelijk inkopen', legt hij uit. Hij vindt het namelijk belangrijk om zijn gasten te verzekeren van een goede kwaliteit, zodat ze na een bezoek aan zijn restaurant tevreden naar huis gaan. Yu kan putten uit jarenlange ervaring. Samen met zijn broer runt hij ook nog Restaurant Shanghai in Steenwijk.

De eerste lopende buffetten zijn op zaterdag en zondag 12 en 13 januari. Het weekend daarna is er op zaterdag 19 januari en zondag 20 januari weer een lopend buffet. Vanaf 24 januari reserveert Chinees restaurant Giethoorn elke donderdagavond hiervoor. Het lopend buffet begint telkens om 17.00 uur en duurt tot 21.00 uur. De prijs bedraagt €17,50 inclusief frisdrank, wijn en bier. Reserveren kan via de telefoonnummers: 0521-852897 of 06-15060883. Via deze telefoonnummers kunt u ook Chinese gerechten bestellen om die later af te halen. Hierbij kunt u een keuze maken van een menulijst met 26 verschillende gerechten.