Tandheelkundig dierenarts bij De Woldberg

Tuk - Dierenkliniek De Woldberg breidt zijn diensten uit! Sinds 1 januari is Valérie de Melker werkzaam zijn in de kliniek aan de Kaasweg 2. Zij is tandheelkundig dierenarts.

Valérie heeft ruim 25 jaar ervaring als gezelschapsdierenarts en heeft zich de laatste 15 jaar toegelegd op de tandheelkunde van hond en kat. Zij werkte eerst bij Dierenkliniek Emmeloord. Valérie gaat naast de gebitsreinigingen ook de meer specialistische tandheelkundige behandelingen uitvoeren. Te denken valt aan wortelkanaalbehandelingen, glazuurdefecten, tandfracturen en orthodontie (beugels).

Wist u dat vier op de vijf honden of katten boven de 3 jaar gebitsproblemen hebben? Deze klachten worden vaak onderschat, maar kunnen de oorzaak zijn van duidelijke gezondheidsklachten. Iets dat begint als een simpele tandvleesontsteking (gingivitis) kan langzaam overgaan in een heftige infectie die onder het tandvlees doortrekt. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld kieswortelontstekingen ontstaan. In zulke gevallen kunnen soms de tanden of kiezen gered worden door middel van een wortelkanaalbehandeling, maar soms kan dat niet meer en moeten ze getrokken worden. Het is natuurlijk veel beter om dit te voorkomen zodat onze dieren geen pijn hebben en al hun tanden en kiezen kunnen behouden! Zoals u begrijpt zal tandheelkunde een nog belangrijkere plaats gaan innemen binnen onze kliniek.

Naast de tandheelkunde zal Valérie ook beschikbaar zijn voor spreekuren en zal zij operaties gaan uitvoeren. Grote kans dus dat u haar een keer tegen gaat komen. Wilt u informatie of heeft u vragen? Bel dan 0521-514848 of mail naar info@dierenkliniekdewoldberg.nl