In memoriam: Lid van verdienste vv Willemsoord George Fransen stond altijd voor iedereen klaar

Willemsoord -In alle vroegte op maandagochtend 7 januari is George Fransen voetbalvereniging Willemsoord ontvallen.

De 75-jarige Fransen werd lid van de groen-witten in januari 1979 en bekleedde tal van functies bij de voetbalclub uit het voormalige koloniedorp. Zo was hij jeugdsecretaris in de jaren zeventig en tachtig en was hij elftalleider van diverse jeugdteams. Tot zijn overlijden had Fransen zitting in het bestuur en was hij dagelijks te vinden op zijn zo geliefde sportpark de Boschkamp als beheerder van de voetbalkantine.

Lid van verdienste

In 2014 mocht Fransen uit handen van bondsvoorzitter Van der Zee de titel ‘lid van verdienste’ ontvangen voor zijn vele werk in al die jaren dat hij de club diende en als stille kracht de Willemsoordse tent draaiende wist te houden Op deze titel was Fransen bijzonder trots en droeg deze dan ook met verve, ook al zei hij dat natuurlijk nooit hardop.

Nee zeggen kon hij niet

George Fransen hield van mensen. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Nee zeggen kon hij niet. ‘Ik vind het hier binnen die club nog veel te mooi om ermee te stoppen,’ vertelde hij telkens weer. Fransen was inderdaad bijna niet weg te slaan bij de club en wist tal van leden met altijd een aardig woord of grappige opmerking, van zowel de zaterdag als de zondag-afdeling, om zijn vinger te winden. Wie je ook sprak binnen de vereniging, iedereen hield van George. Ook was hij trots op zijn beide kinderen, Lianne en Perry, maar misschien nog veel trotser was hij op zijn kleinkinderen, vijf meiden in getal. Niets was opa George te gek. Zij konden altijd bij hem en zijn vrouw Marietje terecht voor een luisterend oor, een kort bezoekje of wijze raad van opa.

40 jaar nauw betrokken bij de club

De voetbalvereniging Willemsoord is dankbaar dat zij een bijzonder mens als George Fransen heeft mogen meemaken in die 40 jaar dat hij nauw betrokken was bij de club. Hij had nog heel veel plannen, ideeën en ‘had er zin an’. Het is hem helaas niet gegund zijn verhaal te mogen afmaken. Dat is onvoorstelbaar pijnlijk voor zijn naasten, maar ook voor het dorp en voetbalvereniging Willemsoord.