Perron3 krijgt met Erik Westerhof nieuw gezicht

Steenwijk - Perron3 krijgt letterlijk een nieuw gezicht. De stationsrestauratie gaat verder onder leiding van Erik Westerhof, werkleider bij NoordWestGroep. Hij neemt het stokje over van Sjoerd IJzerman.

‘Ik heb dit mooie project met veel plezier opgezet en begeleid. Nu is het tijd voor NoordWestGroep om het zelfstandig voort te zetten’, aldus Sjoerd IJzerman.

Het is alweer 8 jaar geleden dat de stationsrestauratie in het huidige concept van de grond kwam. Op 1 januari 2011 opende burgemeester Marja van der Tas Perron3, na een grondige verbouwing van de stationsrestauratie, die toen al geruime tijd leeg stond. Het was haar eerste officiële optreden als burgemeester.

Ervaring opdoen

Gedurende de jaren die daar op volgden hebben meer dan 200 medewerkers werkervaring opgedaan in dit bedrijf. Sjoerd vertelt hoe het bedrijf zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. ‘De mensen die hier werken krijgen alle ruimte om in hun eigen tempo te leren en ervaring op te doen in de horeca. Doordat alle werkzaamheden zorgvuldig zijn uitgesplitst in losse taken blijft het overzichtelijk en zo kunnen de medewerkers dagelijks constante kwaliteit bieden. De waardering van de klanten is de kroon op hun werk.’

‘De lekkerste broodjes’

Afgelopen zomer is het volledige interieur van de horecagelegenheid op het station vervangen. Ook de menukaart is op de schop gegaan. ‘De kaart is nu helemaal toegespitst op waar onze mensen goed in zijn, namelijk de lekkerste broodjes van Steenwijk maken.’

Rooskleurige toekomst

De verandering van de menukaart in combinatie met het verfrissende nieuwe interieur heeft een mooie groei in klandizie opgeleverd. Ook de groei van het toerisme, waardoor steeds meer bezoekers via NS-station Steenwijk het gebied verkennen biedt een rooskleurige toekomst.

Gegroeid

Sjoerd IJzerman is eigenaar van Winetable Wijnimport. Hij levert wijnen aan diverse horecabedrijven in de regio en de fijnste distillaten aan slijterijen in heel Nederland. ‘Mijn bedrijf is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid en vraagt veel van mijn tijd, maar ik hoop dat Perron3 in de volle aandacht blijft staan. Ik zal zeker nog eens langs komen voor een lekker broodje en een kop koffie, maar nu het zo goed loopt is dit het moment om het stokje door te geven.’