Wampex viert vanavond jubileum

Vledder - Liefst 540 sportievelingen verdeeld over 90 teams verschijnen vanavond en vannacht aan de start van de Wampex Vledder. Het is de 30e keer dat deze nachtelijke tocht vol hindernissen plaatsvindt.

De deelnemers kunnen rekenen op een zwaar parcours. Door regen in de afgelopen dagen zijn veel bospaden en landerijen zwaar te begaan. Bovendien daalt de temperatuur richting het vriespunt. In ieder geval belooft de 30e Wampex Vledder een bijzondere tocht te worden met zowel weer nieuwe uitdagingen, maar ook terugblikken op 30 jaar Wampex.

Eén ding is zeker de deelnemers moeten weer volop aan de bak in deze zeer gevarieerde editie.Ook dit jaar kent de Wampex weer een internationaal tintje. Polen maken weer de verre reis naar Vledder om de avontuurlijke nachtelijke beleving te ervaren.

Samen doen

De Wampex is een tocht van ongeveer 30 kilometer die in een team van 5 à 6 personen volbracht moet worden. De teamleden hebben elkaar daarbij keihard nodig, want het komt aan op puzzelen, doorzettingsvermogen, behendigheid en kracht. De eerste deelnemers zijn al om 17.00 uur gestart bij de brandweerkazerne in Vledder.