Traditionele Snertactie d'Olde Veste'54

Steenwijk - Na alle feestelijkheden rondom de jaarwisseling staat de tweede zaterdag van het jaar voor voetbalvereniging d’Olde Veste'54 traditioneel weer in het teken van traditionele snertactie.

Op 12 januari zal het voor de veertigste keer zijn dat de voetbalvereniging de straten van Steenwijk en omgeving doorkruisen om de snert aan de man te brengen. Tijdens deze snertactie gaan meer dan 240 vrijwilligers (lopers) en 36 chauffeurs op pad in Steenwijk, en de aanliggende buurtdorpen om de 2000 liter snert en de 900 rookworsten te verkopen. ‘Het is een traditie. Veel leden van de club zien het naast het voetballen als gezellig uitstapje. Het motto is dan ook: vele handen maken licht werk,’ vertelt Andries Huberts met een brede glimlach. 

Er zal vanaf ongeveer 9.30 uur gestart worden met de snertactie. Naast de vele vrijwilligers die direct betrokken zijn bij de snertactie, zijn er ook veel vrijwilligers aan het werk om de lopers en de chauffeurs te voorzien van een broodje en een kop snert bij terugkomst. De organisatie is in handen van de broers Jan en Gerhard van der Ploeg en Andries Huberts en zij hopen weer op een geslaagde actie.

Wedstrijden

Zaterdagmiddag zijn er weer voetbalwedstrijden. Om 14.30 uur spelen OV1, OV2 en OV3. Het eerste team speelt tegen Velocitas; het tweede tegen vv Steenwijk 1, het derde tegen OV A3. Vrouwen 1 speelt om 15.00 uur tegen HHC Hardenberg.

Daarna, om 17.00 uur, is de veiling van de supportersvereniging van de club onder leiding van spreekstalmeester Jannes Mulder.