d’Olde Veste’54 gaat uit naar koploper HZVV

Steenwijk - Voor voetballers in diverse amateurklassen zit de winterstop er alweer op. Zowel op zaterdag als zondag gaat de bal komend weekend weer rollen.

In de zaterdag eerste klasse E wacht d’Olde Veste’54 direct al een zware klus. De uitwedstrijd tegen koploper HZVV in Hoogeveen. De blauw-gelen staan in de middenmoot, HZVV heeft als lijstaanvoerder het dubbele aantal punten. ‘Een aardig potje, kunnen we weer even zien waar we staan’, zegt trainer Willem Lanjouw.

De blauw-gelen waren op trainingskamp in het Spaanse Malaga. ‘We hebben daar ook een oefenwedstrijd gespeel, ik heb er wel een positief gevoel over.’ Voor de winterstop had d’Olde Veste’54 al te maken met een nagenoeg fitte wedstrijdselectie. ‘Hier en daar zijn er de afgelopen weken wat griepjes geweest, maar de kans lijkt me groot dat iedereen zaterdag beschikbaar is voor deze belangrijke wedstrijd in Hoogeveen. We gaan ervoor.’

Willemsoord

Willemsoord moet in de tweede seizoenshelft aan de bak. De groenhemden staan in de gevarenzone van de derde klasse A. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen NOK in Oudermirdum. Die staan voorlaatste op de ranglijst met drie punten minder dan Willemsoord. Een belangrijke wedstrijd derhalve voor beide ploegen.

Zondagvoetbal

Steenwijker Boys speelt zondag thuis tegen Renado uit Sint Nicolaasga. De twee teams knokken voor lijfsbehoud in de derde klasse D, want ze vertoeven in de onderste regionen. ‘We staan vijf punten achter Renado en moeten winnen om aan te haken. Daarbij moeten we maar even zien hoe fit iedereen bij ons is komende zondag’, zegt trainer Jan Boxum. ‘Klaas Jan van de Beek en Jesmer Boxum zijn geschorst. Spits Jesper Welling kom vanwege een knieblessure dit seizoen niet meer in actie.’

Oldemarkt doet nog volop mee voor het kampioenschap in de derde klasse D. De ploeg van trainer Theo Los reist zondag af naar Havelte. De Drentse gastheren zijn met slechts twee wedstrijdpunten rode lantaarndrager in deze klasse.

Koploper VENO speelt in deze klasse thuis in Vollenhove tegen Mildam. Een heuse topper want de Friese gasten zijn ook nog volop in de race voor het kampioenschap.

Olyphia heeft het zwaar in de tweede klasse K. De voetballers uit Noordwolde staan voorlaatste op de ranglijst en hebben alleen Peize nog onder zich. Olyphia voetbalt zondag thuis tegen Hoogezand. Een tegenstander die nog alle kansen heeft op het kampioenschap of nacompetitie aan het einde van de rit.

Overige wedstrijden Derde klasse D, Dwingeloo - Oldeholtpade, Trinitas - DIO Oosterwolde, vijfde klasse A, Scheerwolde - IJhorst, Hoonhorst - Diever/Wapse, Uffelte - Old Forward, BEW - Giethoorn, Vilsteren - Blankenham, Wapserveen - Willemsoord, DVSV - Kuinre. Vijfde klasse C, Zandhuizen - Zevenhuizen, HH Combi - Stânfries, Donkerbroek - Oosterstreek.