Taakstraf voor fraude bij beveiligingsbedrijf

Vollenhove/Zwolle - Een medewerker uit Vollenhove die zijn werkgever oplichtte heeft een werkstraf van 100 uur gekregen.

Hij vervalste urenregistraties via het computersysteem van het beveiligingsbedrijf in Zwolle waar hij werkte.

Frustratie

Dat bleek dinsdag uit het vonnis van de rechtbank in Zwolle. De 45-jarige medewerker declareerde als zzp'er meer uren dan hij daadwerkelijk gewerkt had. Hij handelde uit frustratie en omdat hij geen uitweg meer zag, zo zei de 45-jarige man uit Vollenhove op de zitting twee weken terug.

Hij had schulden en had al meerdere keren aan de directeuren van Bloemink Security gevraagd wanneer ze zouden uitbetalen. In 2014 kampte het bedrijf met een grote computercrash. De verdachte repareerde het systeem en zou daar nog voor betaald worden. Daarnaast was hij ook als beveiliger actief. Maar een vergoeding voor zijn reparatiewerk bleef, ondanks mondelinge toezeggingen, achterwege.

Schade vergoeden

Naast de werkstraf moet de man in ieder geval ruim 4.300 euro aan schade vergoeden. Het beveiligingsbedrijf zegt echter 20.000 euro aan kosten gemaakt te hebben. Er ging veel onderzoekstijd in zitten voordat men ontdekte wie er gefraudeerd had.

De rechtbank verwijst het bedrijf naar de civiele rechter om eventueel daar een procedure te starten. Tegen de man uit Vollenhove was een taakstraf van 180 uur waarvan 60 uur voorwaardelijk geëist.

 

door Michiel Satink