Expeditie Eiland: hoe ver ben je bereid te gaan voor die grote hoofdprijs?

Steenwijk Deze week in Rabo Theater de Meenthe: Lakshmi, Helligen Hendrik, Bruce Springsteen, Harry Bannink Podcast, Popkoorfestival en Expeditie Eiland.

Lakshmi

LAKSHMI is een groot talent en wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir muziek. Na veel shows in poppodia en op festivals debuteert ze nu met een ongekende hoeveelheid voorstellingen in het theater. Deze voorstelling is te zien op woensdag 30 januari, aanvang 20.15 uur.

Fred van Leer Live

De voorstelling van Fred van Leer is te zien op woensdag 30 januari en is uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst laten plaatsen.

Helligen Hendrik

Helligen Hendrik is weer terug in de theaters: zwartgalliger en chagrijniger dan ooit. De toornige Tukker staat aan de vooravond van zijn 65steverjaardag en dat maakt hem alles behalve vrolijk. Sterker nog: hij gruwelt van alle feestelijkheden die hem zonder twijfel te wachten staan. Felicitaties, cadeautjes, schijtlollige spandoeken in de tuin? ‘Vot met den pröttel! ’Tegelijkertijd beseft Hendrik dat hij ruim over de helft van zijn aardse bestaan is en dat levert automatisch een hoop pijnlijke bespiegelingen op. ‘Oald zeer’dus. Deze voorstelling is te zien op donderdag 31 januari, aanvang 20.00 uur.

Bruce Springsteen

35 jaar na de release van Bruce Springsteens ‘Born in the U.S.A.- met daarop 7 top 10 hits (‘I'm on Fire - Dancing in the Dark - My Hometown’ etc.), 30 miljoen verkochte exemplaren en talrijke onderscheidingen verder, speelt Legendary Albums Live het volledige album in het theater. Met Erwin Nijhof. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 1 februari, aanvang 20.00 uur.

Harry Bannink Podcast

Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen. De grote hits die Bannink met Annie Schmidt maakte worden moeiteloos meegezongen, maar onder het topje van de ijsberg zitten nóg duizenden liedjes – meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 1 februari, aanvang 20.15 uur.

Popkoorfestival

Een middagfestival met een informeel karakter, het Popkoorfestival. Dit jaar wordt het de 7e editie. Er zijn optredens van diverse koren en workshops om te volgen. Vanaf 19.00 uur barst het avondfestival los waarbij de koren strijden om dè bokaal. Dit festival is op zaterdag 2 februari, aanvang 14.00 uur.

Expeditie Eiland

Drie compleet verschillende gezinnen gaan op jacht naar hun geluk door zich op te geven als kandidaat voor het splinternieuwe televisieprogramma ‘Expeditie Eiland’. Het volkse gezin Ten Kate, het wat omhooggevallen gezin Van Stirum-Vinkesteijn en het wat ingedutte gezin Kuipers. Drie compleet verschillende gezinnen, die elkaar thuis waarschijnlijk nooit een blik waardig zouden gunnen, die op dit eiland tot elkaar veroordeeld zijn. Ze leggen allemaal hun lot in handen van presentator Ruud Salomons. Deze voorstelling is te zien op dinsdag 5 en woensdag 6 februari, aanvang 20.00 uur.

Binnenkort te zien

Binnenkort te zien in De Meenthe: Peter Heerschop op 8 februari. Rob de Nijs op 9 februari. Middagje Vrijthof op 12 februari. Laten we eerlijk zijn op 13 februari. Fresku op 14 februari. René van Meurs op 15 februari. Modelspoordagen op 16 februari. Peppa Pig op 19 februari. Anne-Marie Jung op 20 februari.

www.demeenthe.nl of tel. 0521-514004.