Taman Indonesia in februari elke zondag open

Kallenkote - Taman Indonesia gaat de maand februari de zondagen open van 12.00 tot 17.00 uur. Met elk weekend een vers nieuw hapje op het menu, gezelligheid en elke zondag een leuke activiteit:

Zondagen in februari

  • 3 februari - Indonesische spelletjes in het eethuis
  • 10 februari – Meet & Greet met de dierverzorger (13h/14h/15h)
  • 17 februari – Bamboe Bouwen
  • 23/24 februari – Wastra Weekend, een weekend vol Indonesisch textiel

Dit jaar organiseren we voor het eerst een aantal bijzondere nieuwe workshops in Taman Indonesia. Hieronder de workshops van het voorjaar op een rij:

23 februari – Wastra Weekend met Batik workshop

Batik workshop onder leiding van Sabine Bolk en Shuen-Li Spirit. Zij vertellen je over de rijke geschiedenis van de batik techniek, in 2009 geplaatst op de werelderfgoedlijst van Unesco, en helpen je op weg in het ontwerpen en uitvoeren van een eigen batik ontwerp. Van 11.00 – 16.00 uur. Kosten zijn 44,50 euro per persoon.

7 maart – Workshop Botanische Kunstfotografie

Tijdens deze ruim 4 uur durende workshop krijg je inzicht in de betoverende geschiedenis van de botanische fotografie. Naast dat we inspirerende vormen en stromingen met je bespreken, die deze kunstvorm rijk is, gaan we op rondleiding langs de exotische Indische specerijen en samen aan de slag. Met je eigen digitale camera experimenteer je met fotografie van planten en bloemen middels micro onderwaterfotografie, collages, stillevens en kunstfotografie.

De workshop is gebaseerd op botanische fotografie met het accent op exotische fotografie. Er is een hernieuwde interesse in de hedendaagse fotografie voor bloemen en planten als onderwerp. Een interessant onderzoeksgebied om je te laten onderdompelen en hiermee aan de slag te gaan. Van 10.00 – 16.00 uur. Kosten zijn 59,50 euro per persoon, inclusief Indonesische lunch.

15 maart – Workshop Indonesian Streetfood

Handzame hapjes die een link hebben naar een authentiek Indonesisch gerecht. De eis is natuurlijk dat je het gemakkelijk uit het vuistje kan eten. Gado gado, authentieke pindasaus, lemper, je eigengemaakt Sambal, Pisang Goreng, Sate Ayam en Rendang Telor staan op het menu. Na het kokkerellen eten we de hapjes gezamenlijk op! Van 12.00 – 16.00 uur. Kosten zijn 32,50 euro per persoon.

Aanmelden voor de workshops kan via reserveringen@taman-indonesia.nl of via de website www.taman-indonesia.nl

Natuurlijk gaat het park in het voorjaar ook weer gewoon open. In februari zullen we de zondagen geopend zijn van 12.00 – 17.00 uur en de voorjaarsvakantie 23 februari tot en met 3 maart elke dag.