Het Pijnlijke Zadeltje trapt 5 dagen voor lift

Steenwijk - De nieuwe fietsclub Het Pijnlijke Zadeltje uit Steenwijk gaat een grote uitdaging aan: de Ronde van Nederland, een tocht van 1300 kilometer in 5 dagen. De opbrengst van de sponsoring is bestemd voor een traplift in Hospice Het Riemkehuis in Steenwijk.

De Ronde van Nederland is van 14 tot en met 18 mei. Tien leden van Het Pijnlijke Zadeltje nemen deel aan deze monstertocht. ‘Daarbij hebben we 4 man begeleiding mee, die alle reservematerialen meenemen en eten en drinken onderweg regelen. De laatste dag vanuit Dwingeloo hopen we dat er een heleboel fietsliefhebbers met ons naar de Markt in Steenwijk mee willen fietsen’, vertel Erik Paul Gaal van Het Pijnlijke Zadeltje.

De kersverse fietsclub heeft al vele sponsoren bereid gevonden, die het goede doel, het Riemkehuis, willen ondersteunen. Erik Paul Gaal: ‘Het doel is het plaatsen van een traplift. Deze kost een aantal duizenden euro's.’

Motivatie

De fietsers hebben gekozen voor het goede doel Het Riemkehuis. ‘We zijn een Steenwijker vereniging en willen daarom graag iets doen voor een lokaal doel. Voor Steenwijkers, door Steenwijkers. Wij hebben als vereniging Het Pijnlijke Zadeltje gezien dat er veel aandacht wordt gegeven aan allerlei goede doelen en daar zijn wij ontzettend dankbaar voor. Van dichtbij hebben wij ervaring hoe waardevol het is om iemand na een ziektebeeld een waardig afscheid te kunnen geven. Dit wordt vaak vergeten en is voor ons een motivatie geweest om deze Ronde van Nederland te fietsen.’

‘Wij dragen als deelnemers alle kosten voor het maken van deze tocht, zodat de bijdragen van onze sponsoren, die wij enorm waarderen, 1 op 1 ten goede komt aan hospice Het Riemkehuis.’

Het Riemkehuis kan deze steun goed gebruiken. Want de stichting bestaat geheel uit vrijwilligers en is geheel afhankelijk van subsidie en giften’, licht Erik Paul Gaal toe.

Hartewens

Riemke Herzog- Fluitman was een van de vrijwilligers van de terminale thuishulp . Vanaf 1996 was Riemke vrijwilliger, zij deed dit werk met hart en ziel. Toen zij ernstig ziek werd, was zij graag thuis gebleven in de laatste periode van haar leven. Helaas was dat bij haar thuis niet mogelijk. Noodgedwongen moest ze worden opgenomen in een verpleeghuis. Haar hartewens was het oprichten van een ‘Bijna Thuishuis’ in Steenwijkerland.

Bij haar overlijden in 2004 heeft zij daarom een legaat nagelaten aan de Terminale thuishulp ten behoeve van de oprichting van een Bijna Thuishuis in Steenwijkerland. Dankzij deze nalatenschap is het ‘Bijna Thuishuis’ in 2007 werkelijkheid geworden. Als eerbetoon aan haar is de hospice in Steenwijk ‘Het Riemkehuis’ genoemd.

Steun

Inmiddels heeft Het Pijnlijke Zadeltje steun gekregen van Albert Heijn van Etten, Geerets de Leeuw, JdeB Steam Cleaning, Café De Zwetser, Café Het Pandje, Martijn Race & MTB, Fletcher Hotels Steenwijk, Makelaardij Wapstra, Sport Plan Nederland, Houthandel Jan Sok, Hypotheekvisie, Brandsma Spanga, Schoonmaakbedrijf Rein Gaal, The Wraplab, Café De Karre, Vredenburg Installatiebedrijf, Lugtmeijer Verbouw en Afbouw, Bakkerij Bart, Vakschilder Bernd van Hoorn, Miedema Bouwmaterialen, Slijterij Bij Bert, De Heren van de Rechter, W&W Meubelindustrie, Alcoholvrij.com.

Wie het team ook wil steunen, kan terecht op de social media kanalen van Het Pijnlijke Zadeltje.