De Peuterschool houdt open huis

Steenwijk - De Peuterschool aan de Molenstraat houdt zaterdag 9 februari open huis. ‘Dit om iedereen kennis te laten maken met de enige, echte Peuterschool in Steenwijk,’ lacht een enthousiaste eigenares Janneke ten Brink, eveneens eigenares van Kinderopvang Jabadoe.

‘Toen ik hoorde dat de peuterspeelzalen per 1 januari ophielden te bestaan, begon het bij mij al te kriebelen. En helemaal toen de Clemensschool ons benaderde of Jabadoe niet kon zorgen voor invulling van een peuterspeelzaal. Bij Jabadoe is niet voldoende ruimte en daarom zijn we gaan brainstormen hoe we dit invulling kunnen geven. De oplossing was het huren van een lokaal bij de Clemensschool en daar zijn we per 1 september vorig jaar gestart met de Peuterschool. Ik vind het namelijk belangrijk dat er voor peuters een goede aanloop naar de basisschool moet zijn: wennen aan spelen in een groep met leeftijdsgenootjes en een stukje taalontwikkeling. Vooral voor kinderen die niet naar de opvang gaan, is het verdwijnen van de peuterspeelzaal een groot gemis. Met de Peuterschool spring ik in dit gat. En, we gaan nog een stukje verder met iets totaal nieuws: we zijn aan het brainstormen over de Peuteracademie op woensdagmorgen voor de peuters vanaf 3 jaar. De Peuteracademie (knipoogje naar de naam) gaat wat verder met de peuters qua extra ontdekking. We gaan met de peuters op stap, naar het bos bijvoorbeeld om hen daar spelenderwijs iets van te laten opsteken. Want de peuters leren snel. Als ik kijk naar de vooruitgang die onze de peuters vanaf september tot nu geboekt hebben, ben ik daar heel erg trots op. ’

Het open huis is zaterdagmorgen van 9.30 tot 12.30 uur. ‘Iedereen kan dan rustig kijken wat de Peuterschool te bieden heeft en een praatje komen maken.’ De Peuterschool is op dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend geopend en ouders kunnen kiezen welke 2 dagdelen zij hun kind laten komen.