Familie zamelt geld in voor zwemles van Milou Sophie

Steenwijk - Familie van de 4-jarige Milou Sophie Rödel is een inzamelingsactie gestart. Doel is om 800 euro in te zamelen zodat Milou Sophie, die lijdt aan het erfelijke Ehlers-Danlos syndroom, zwemlessen kan volgen. De familie kan het totale bedrag niet zelf ophoesten.

Patiënten van de erfelijke aandoening EDS kampen met pijn in hun gewrichten. Omdat knieën na 10 minuten lopen compleet opzwellen, is Milou Sophie - met familie in Steenwijk - aangewezen op haar rolstoel en orthopedische schoenen. Volgens de kinderarts en de fysiotherapeut is zwemmen een uitkomst omdat patiënten dan geen pijn ervaren.

Aangewezen op giften

Met het relatief lage inkomen dat het gezin heeft lukt het niet om de zwemlessen te bekostigen. ‘Ook vanuit de gemeente Hengelo waar we wonen is er geen vergoeding beschikbaar, hierdoor zijn wij aangewezen op giften’, laat moeder Olja weten.

‘We zijn erg blij met de giften die binnenkomen. Het zwemmen is niet alleen goed voor een diploma maar is ook een vorm van oefening en ontspanning van haar gewrichten’, sluit Olja af.

Meer informatie en donatie: https://nl.dreamordonate.com/dromen/zwemles-voor-milou