Gieters acrotrio verovert goud

Giethoorn/Steenwijk - Het Gieterse acrotrio Julia, Nina en Sophia veroverde goud tijdens een plaatsingswedstrijd in de categorie trio D-lijn senior in de Stilohal in Zwolle. Hun oefening was goed voor 24.530 punten, genoeg voor een gouden medaille. De meiden streden met diverse trio’s uit de regio om de eerste plek.

Het tweede trio van SVGiethoornSE, Jindra, Nienke en Sienna behaalde een verdienstelijke vierde plaats. Slechts 0.3 punt kwamen zij te kort voor het brons. Dit resultaat was extra bijzonder omdat Sienna, na tien weken uit de running te zijn geweest, sinds kort weer mocht trainen. Binnenkort volgt een tweede wedstrijd waarna bekend wordt wie er naar het Oost Nederlands Kampioenschap gaan.

Ook succes was er voor CSV Advendo Steenwijk. Het acrotrio Sanne, Famke en Keira bemachtigde in de categorie D-lijn junior een bronzen medaille. Het drietal mocht in Zwolle het spits afbijten en deed dat succesvol.

Daarna was het wachten geblazen, maar vele concurrenten struikelden over de knappe oefening van het Advendo-trio. De bronzen plak was dan ook meer dan verdiend.