Inbraken in Overijssel dalen minder hard dan landelijk gemiddelde

Regio - In 2018 is het aantal inbraken in de provincie Overijssel gedaald met 4,8 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Slotenmaker 365, dat daarvoor cijfers heeft gebruikt van de politie.

De daling in Overijssel blijft achter met de rest van Nederland.  In heel Nederland is het aantal inbraken vorig jaar namelijk met 11,6 procent gedaald.

Om het aantal inbraken te vergelijken is gegeken naar het aantal inbraken per 10.000 inwoners. In Overijssel werden er vorig jaar 14 inbraken per 10.000 inwoners gepleegd. Dat is wel minder dan het landelijk gemiddelde. Gemiddeld werden er in Nederland 17,1 inbraken gepleegd per 10.000 inwoners.

De gemeente Hardenberg staat op de derde positie als het gaat om het aantal inbraken per 10.000 inwoners en is de nummer twee qua grootste stijging van het aantal inbraken met een stijging van 74%. Er vonden vorig jaar 129 inbraken plaats in Hardenberg.

De gemeente met het minste aantal inbraken per 10.000 inwoners in Overijssel is Staphorst met 4,2 inbraken.

Opmerkelijk is de grote stijging van het aantal inbraken in de gemeente Zwartewaterland. Daar is het aantal inbraken met ruim 200% gestegen.

Bekijk hieronder de cijfers per gemeente. Ga met de muis over je gemeente om extra informatie te zien.

 https://slotenmaker365-amsterdam.nl/inbraken-overijssel