d’Olde Veste’54 ontvangt Noordscheschut

Steenwijk - Als de regenval de grasmatten niet te zeer aantast kan er mogelijk komend weekend weer een volledig voetbalprogramma worden afgewerkt. Op kunstgras wordt er zeker gevoetbald, als de KNVB tenminste niet overgaat tot een algehele afgelasting.

d’Olde Veste’54 heeft het altijd lastig met Noordscheschut. Toch werd de openingswedstrijd van dit seizoen uit bij deze tegenstander gewonnen. Zaterdag is aan de Parallelweg de return. ‘Maar het blijft een lastige tegenstander die fysiek voetbal speelt’, zo waarschuwt trainer Willem Lanjouw. ‘Thuis op kunstgras zijn we in het voordeel, en we willen wel graag weg uit die grijze middenmoot.’ Davy Kuurman zit met zijn kleine teen in het gips. ‘Patrick de Vente heeft een beschadiging aan zijn trommelvlies. Hij is geopereerd en mag zes weken niet sporten.’

Willemsoord

Willemsoord voetbalt zaterdag thuis tegen Minnertsga. Tussen de nummer 9 Minnertsga en nummer 11 op de ranglijst Willemsoord gaapt een gat van zeven punten. De groenhemden krijgen bij winst wat meer lucht in de degradatiezone van de derde klasse A.

VHK speelt in de vierde klasse A als middenmoter thuis tegen rode lantaarndrager Nagele.

In de vijfde klasse A staat in Belt-Schutsloot zaterdag de derby op het programma tussen SVBS’77 en Steenwijker Boys.

Blokzijl speelt in deze klasse thuis tegen Woudsend. Beide ploegen staan in de onderste regionen van 5A.

Zondagvoetbal

Bij Steenwijker Boys uit tegen Havelte is de hamvraag wie aan het einde van het seizoen de rode lantaarn heeft. ‘Die degradeert rechtstreeks. De nummer voorlaatst speelt eerst een wedstrijd tegen een periodekampioen uit de vierde klasse E en bij winst een beslissingswedstrijd op neutraal terrein tegen een andere ploeg. Dat kan ook een team uit onze eigen klasse zijn’, zo weet trainer Jan Boxum. Bij de geel-zwarten is Winchell Keus geschorst.

Oldemarkt speelt in deze derde klasse D de topper thuis tegen Dwingeloo.

De winnaar houdt aansluiting met koploper VENO uit Vollenhove. VENO krijgt zelf Trinitas uit Boijl op bezoek, dat moet knokken voor lijfsbehoud.

Steenwijk heeft zondag thuis wat goed te maken tegen Oranje Zwart. In Wanneperveen kregen de rood-witters destijds met 6-0 klop.

Steenwijkerwold gaat als koploper in deze vierde klasse A uit naar RKO in Rutten. De polderbewoners zijn ook aan een behoorlijk seizoen bezig en staan in de middenmoot.

Olyphia voetbalt in de tweede klasse K uit tegen GVAV Rapiditas in Groningen. Twee ploegen die de punten nog hard nodig zijn voor lijfsbehoud.

Overige wedstrijden, vierde klasse A: Ulu Spor - De Blesse, vijfde klasse A, Diever/Wapse - Uffelte, Kuinre - IJhorst, Willemsoord - BEW, Blankenham - Old Forward, Giethoorn - Hoonhorst, Wapserveen - Scheerwolde, DVSV - Vilsteren.