Formido wordt Praxis

Steenwijk - De verbouwing van Formido tot Praxis schiet al aardig op. Eind maart zullen franchisenemers Jan en zoon Jesper Strijker de bouwmarkt voortzetten onder de naam Praxis.

Tijdens de openingsweek is er een feestprogramma met demonstraties en speciale openingsacties. Tot die tijd is de winkel gewoon open en houden de Strijkers uitverkoop van het oude Formido assortiment. Deze artikelen gaan de deur uit met aantrekkelijke kortingen van 30 tot 80%. De winkel maakt daarmee plaats voor het assortiment van Praxis. Dat bestaat uit voordelig geprijsde huismerken tot de duurdere A-merken. De winkel krijgt 100 meter extra stellingen, die nu anders worden neergezet. 'De indeling wordt duidelijker, zodat onze klanten straks beter de weg in de winkel kunnen vinden,' legt Jan uit.

Praxis Steenwijk krijgt de nieuwste huisstijl, die de bouwketen deze maand gaat invoeren. 'De kleur was rood met geel, maar wordt nu grijs met geel,' zegt Jesper. Hij is er trots op dat de bouwmarkt straks een van de grootste Standaard Praxis winkels in Nederland is. Jumper Diersuper en het Businesspoint van PostNL keren terug in de winkel. Nieuw zijn de workshops die Praxis Steenwijk gaat aanbieden. 'Voor de makers' is immers de slogan van de bouwmarkt. 'Je leert bijvoorbeeld bij ons hoe je laminaat legt of een vogelhuisje maakt,' geeft Jesper als voorbeelden. Air Miles sparen is straks ook mogelijk.

Vijftigplussers kunnen bij Praxis Steenwijk bovendien een 50+ pas aanvragen. Hiermee krijgen zij op de dinsdagen extra korting. 'Deze leeftijdsklasse klust meer dan jongere generaties,' verklaart Jan. 'Vroeger had je nog de LTS, tegenwoordig leren scholieren langer door.' Hij merkt dat daardoor jongeren vaker gebruik maken van de klusservice, die de bouwmarkt onder de vlag van Praxis blijft aanbieden. Dat geldt natuurlijk ook voor de vertrouwde bezorg- en inmeetservice.