Walking Football gaat van start

Steenwijk - Op woensdag 6 maart is vanaf 10.00 uur op het voetbalveld van VV Steenwijk de eerste training van Walking Football. Alle zestigplussers zijn welkom om mee te doen.

In november vorig jaar vond er op een succesvolle proeftraining Walking Football plaats bij VV Steenwijk. Zo'n tien oud-voetballers en trainers deden hier aan mee. Het initiatief sloeg aan en daarom komt er nu ook een Walking Football club in Steenwijk. Bij het wandelvoetbal mag je niet rennen. Een andere belangrijke regel is dat de bal niet boven heuphoogte geschoten mag worden. Wedstrijdjes worden gespeeld op een kwart veld met kleine doeltjes. De teams bestaan uit zes veldspelers, een keeper is er niet. In Steenwijk komt er ook een aparte vrouwenafdeling, een unicum in Nederland.

Aanvulling op regulier voetbal

In Steenwijk nam Klaas Busscher, bestuurslid van VV Steenwijk, het initiatief om wandelvoetbal op te zetten. Hij zegt dat hij wandelvoetbal een mooie aanvulling vindt van het reguliere voetbal. Het bestuurslid benadrukt dat het wandelvoetbal geen onderdeel wordt van VV Steenwijk. Wel treedt de voetbalclub op als gastheer. Iedereen is welkom, dat geldt ook voor mensen die nog nooit gevoetbald hebben.

De eerste training begint op 6 maart met een korte introductie in de kantine van VV Steenwijk. Daarna gaan de ouderen, die zich hebben aangemeld, het veld op voor hun eerste training. Die zal bestaan uit een uitgebreide warming-up, wat spelvormen met tot slot een oefenpartijtje. De derde helft is in de kantine. Enthousiastelingen kunnen zich dan inschrijven voor de wekelijkse vervolgtrainingen.

Belangstellenden voor de eerste training op 6 maart kunnen zich melden via email bij Klaas Busscher: communicatie@vvsteenwijk.nl of Sandra Lampe via s.lampe@sociaalwerkdekop.nl. De inloop is vanaf 9.30 uur, de introductie begint om 10.00 uur, waarna de deelnemers zich kunnen omkleden en om ongeveer 10.20 uur het veld opgaan.