Willemsoord pakt (eindelijk) eerste punt

Willemsoord - De zondagtak van Willemsoord heeft dan eindelijk het eerste puntje van het seizoen te pakken. De formatie van trainer Perry Fransen hield Blankenham op 2-2.

In een droevige atmosfeer (veel regen, wind en een slecht veld) gingen de twee laagvliegers uit de vijfde klasse elkaar te lijf. Ondanks de matige doelpuntenproductie van Willemsoord pakte de aanvallende instelling goed uit. Matthew Smit schoot oog in oog met de doelman feilloos raak. Het ook maar weinig te duchten van de bezoekers uit Blankenham. Slechts een grote kans voor Mark Braad ging verloren, hij gleed uit in een een-op-een situatie.

Willemsoord leek dus ook met een voorsprong te gaan rusten, maar daar dacht Jeroen Mollink anders over. Na een rush vanaf eigen helft belandde hij met de bal aan de voet spontaan in het zestienmetergebied van Willemsoord en drukte af.

Maar de thuisploeg liet zich niet kisten en maakte binnen een minuut na rust alweer een goal. Stefan Wardenier kopte een vrije trap bij de tweede paal binnen. De hoop op de eerste overwinning van het seizoen begon steeds grotere vormen aan te nemen.

Een kolossale blunder van doelman Tim Kuper zette Blankenham weer naast Willemsoord. Hij dook over een vrije trap van Patrick de Vries. Beide ploegen probeerden nog wel een winnende treffer te forceren, maar waren eigenlijk ook niet bij machte dat daadwerkelijk te doen. We noteren 3 maart 2019 als de dag dat Willemsoord het eerste punt van het seizoen kon bijschrijven.