Leer alles over wijn bij Slijterij bij Bert

Steenwijk - Bert en Esther Marinus van Slijterij bij Bert organiseren samen met Esther Meijer (RegisterVinoloog) van AnyWine wijncursussen. De wijncursussen beginnen binnenkort en bestaan uit twee delen, SDEN 1 en SDEN 2.

‘De cursussen worden gegeven in ons eigen proeflokaal achter onze slijterij aan de Scholestraat 27,’ vertelt Bert. ‘Heb je belangstelling, geef je dan snel op , want we kunnen maximaal 15 cursisten plaatsen en vol = vol. De avonden beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer 3 uur per avond.

Wijnvignet SDEN 1

Deze cursus Wijnvignet is een eerste kennismaking met wijn! Ben je een beginnende en geïnteresseerde wijnliefhebber en wil je graag meer over wijn weten? Dan is deze wijncursus ideaal. In twee avonden wordt uitgelegd hoe verschillende soorten wijn gemaakt worden, welke druivenrassen van belang zijn en waar wijn geproduceerd wordt. Daarnaast worden er basisvaardigheden aangeleerd om wijn te proeven. De kosten voor deze cursus zijn 115 euro, inclusief cursusboekje en exclusief 15 euro examengeld. Het examen vindt plaats op de 2e cursusavond. Deze eerste kennismakingscursus is op de maandagavonden 25 maart en 8 april 2019.

Wijnoorkonde SDEN 2

De tweede wijn(proef)cursus van 5 avonden is een combinatie van ‘leren’ en ‘gezelligheid’ en biedt een basis voor iedereen die iets meer over wijn wil weten! Hoe proef ik wijn? Wat vind ik lekker? Welke gerechten kies ik bij deze wijn? Wat leert een etiket over de wijn, die in de fles zit? Hoe wordt wijn gemaakt en welke druivenrassen zijn er? Waar wordt wijn gemaakt? De wijnen die je proeft zijn zorgvuldig uitgezocht, kunnen uit de hele wereld afkomstig zijn en sluiten aan op het onderwerp van de avond. De kosten voor de tweede cursus bedragen 280 euro, inclusief boek. De cursus wordt gegeven op dinsdagavonden 21 en 28 mei en 4, 11 en 18 juni 2019.