Het leven van de Rietsnijder

Ossenzijl - Stap zaterdag of zondag in de overdekte rondvaartboot en vaar mee door de rietlanden van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De schipper voert je mee door het prachtige rietlandschap waar volop wordt gewerkt door de riettelers die in deze periode aan het rietsnijden zijn. Het riet wordt nu gesneden in het veld.

Als het is gesneden worden er dikke bossen van gemaakt, de zogenaamde veldbossen. Deze veldbossen worden aan de waterkant neergezet voor het vervoer per boot naar de opslagplaats, waar het riet later wordt gebonden tot handelsbosjes. In deze tijd is het prachtig om door de velden te varen vanwege de mooie vergezichten, het gele rietland en het blauwe wat mooi tegen elkaar afsteekt en een heel speciale sfeer geeft. Ook de vogels zijn teruggekeerd en laten hun zang horen en baltsvluchten zien, kortom de natuur komt in zijn volle glorie weer tot leven.

De boot vaart zaterdag 9 en zondag 10 maart, maar ook alle weekenden daarna tot en met zondag 7 april. Start 13.30 uur bij Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl. Duur van de tocht is ongeveer anderhalf uur, kosten € 10,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen. Aanmelden: 0561-477272, 06-53784651 of per mail weerribben@staatsbosbeheer.nl.