Hardlopen op de mooiste plekken van Nederland

Regio - Trailrunning, het lopen op onverharde paden krijgt steeds meer aandacht. En terecht vindt Albert Pieter Venema, hardlooptrainer en avonturier uit Havelterberg.

“Trailrunning is hardlopen met veel minder impact als hardlopen op de weg en veel minder blessuregevoelig. Tegelijk train je door het afwisselende terrein en verschillende ondergronden heel veelzijdig en train je kracht en uithoudingsvermogen tegelijk. Bovenal is het gewoon genieten om te bewegen in de mooiste natuurgebieden van Nederland.”

Afgelopen winter organiseerde Venema met Dudeljo bijna wekelijks een training in steeds een ander natuurgebied in Zuidwest Drenthe en de Kop van Overijssel. Vanwege het succes van de trainingen start er eind maart weer een nieuwe serie.

Zo’n 3 keer per maand, op zondagochtend, kunnen recreatieve hardlopers zich inschrijven voor een pittige, maar gezellige trailtraining. Het grootste deel van de training vindt plaats op een uitgezet parcours, waar ieder op zijn eigen tempo kan trainen. In- en uitlopen doet de groep gezamenlijk en na afloop is er altijd wat lekkers om de voorraden weer aan te vullen.

Eens per maand organiseert Dudeljo ook een “Pop-Up Trail”, waarbij in kleine groepen een uitdagende route gelopen wordt van verschillende afstanden (ca. 15 km tot ca. 25 km). De verzorging vooraf en na afloop is een stuk uitgebreider, passend bij de gelopen afstanden.

Meer informatie over de trainingen is te vinden op www.dudeljo.nl