Oranje Zwart nieuwe koploper

Steenwijk - Een beste wedstrijd was de midweekse pot tussen Steenwijk en Oranje Zwart zeker niet. Gezien de kansen en het spel was op de 2-3 zege voor de gasten uit Wanneperveen niet zoveel af te dingen. Bijzonder was wel dat bij alle drie de doelpunten voor de gasten fouten van de thuisclub vooraf gingen.

 

Don van der Veen

Bij de eerste goal voor Oranje Zwart ging verdediger Ralph Groenink in de fout en bij de andere twee goals voor de mannen in het oranje en zwart zag doelman Gerwin de Groot, normaal gesproken een stabiele factor, er niet al te best uit. Er was veel irritatie in het veld, en na de wedstrijd moesten begeleiders en clubmensen  moeite doen om spelers die elkaar te lijf wilden, in toom te houden.

Heet avondje

Het was een heet avondje in Steenwijk, waarbij arbiter Jan Hoorn de wedstrijd duidelijk niet aan kon. ‘Qua voetbal vond ik Oranje Zwart zeker niet de betere. Gerwin de Groot was bij ons niet scherp. Verder gaan we mee in het fysieke spel van de tegenstander die regelmatig overtredingen van achteren maakte. De scheidsrechter doet daar niks aan. Maar we doen het zelf ook niet slim dat we ons laten provoceren’, aldus trainer Peter Pot van Steenwijk. Trainer Patrick Visser van Oranje Zwart constateerde tevreden dat zijn ploeg de nieuwe koploper in de vierde klasse A is. ‘Onze doelstelling vooraf was een plaatsje bovenin de middenmoot. Nu kunnen we zeggen dat we dit jaar kans hebben om kampioen te worden.’ De trainer was niet tevreden over de eerste twintig minuten. ‘Daarin hadden we het lastig, steeds een stap te laat in de duels. Daarna pakken we het goed op en is onze zege voor mijn gevoel terecht.’

Kansen

Voor rust kregen beide ploegen wel kansen, al waren de betere voor de gasten. Voor de thuisclub was Wessel Busscher een paar keer kansrijk en voor de ploeg uit Wanneperveen kreeg Henk Kleene een niet te missen kans. De bal ging echter naast. Oranje Zwart claimde twee keer een stafschop, maar kreeg niks. Direct na rust beoordeelde Ralph Groenink een stuiterende bal verkeerd en profiteerde Tim Vredenburg, 0-1. Jeroen Kleene zorgde na een uurtje voor 0-2, en Ralph Groenink deed tien minuten voor tijd uit een vrije trap op de zestien iets terug, 1-2. Direct daarna zorgde Tim Vredenburg voor 1-3 en in de slotseconden bepaalde Wessel Busscher de eindstand op2-3. Kort daarvoor moest Kor van der Meulen van Oranje Zwart met twee keer geel van het veld, na een overtreding op invaller Erik Oosterhuis.