DIOS ligt op kampioenskoers

Oldemarkt - Het ziet er steeds meer naar uit, dat de strijd om het kampioenschap in de Promotieklasse een gevecht gaat worden tussen de volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS en Reflex 3 uit Kampen, die elkaar tot nog toe geen duimbreedte ruimte geven. Vrijdagavond sloegen de Oldemarkters de aanval van het op de derde plaats staande Reflex 2, om zich ook nog in de strijd om de bovenste plaatsen te mengen, resoluut af.

Hoewel DIOS in de slotset door het oog van de naald kroop werden de reserves van Reflex met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd en daarmee op een virtuele achterstand van vijftien punten gezet.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de confrontatie met Reflex 2 met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Harmen Arendshorst, de buitenaanvallers Dennis Damhuis en Bastiaan van de Haar en de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra. Leon van der Heide werd veelvuldig in de verdediging ingezet voor van de Haar en Onstwedder.

De Oldemarkters begonnen scherp aan de wedstrijd en namen vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Met name in de eerste helft van de set was Johan Dijkstra bepalend in de blokkering, zodat DIOS halverwege de set al een ruime voorsprong had. Bastiaan van de Haar bracht met een prachtige service-ace de stand op 13-6. In de het tweede gedeelte van de set was Dennis Damhuis succesvol met meerdere scorende aanvallen. In de slotfase bracht Harmen Arendshorst DIOS met een sprongserve op matchpoint op 24-14. Even later trok hij de setwinst met een harde drie-meter aanval op 25-15 over de streep.

In de beginfase van de tweede set nam DIOS een lichte voorsprong. Bastiaan van de Haar, die een goede wedstrijd speelde en regelmatig via het blok van Reflex wist te scoren had daar een aandeel in. Er brak een fase aan, waarin de rallypass van de Oldemarkters te veel bleef hangen, waardoor er te weinig mogelijkheden waren om aanvallend tot scoren te komen, zodat Reflex halverwege de set terug kwam tot 12-11. In het vervolg namen de Oldemarkters weer het initiatief. Met machtige aanvallen van Harmen Arendshorst en tactische plaatsballen in het centrum van de verdediging van Reflex door Martijn Onstwedder kwam DIOS op setpoint. Dennis Damhuis maakte het karwei met een harde diagonale aanval af op 25-18.

Concentratie ebt weg

Reflex nam in de derde set aanvankelijk een lichte voorsprong, maar al snel nam DIOS de leiding weer over. Johan Dijkstra wist met zijn gevaarlijke service, waar de Kampenaren onvoldoende antwoord op hadden, halverwege de set de stand op 13-8 te brengen. In de slotfase was het Harmen Arendshorst, die met zijn harde sprongservice ervoor zorgde, dat de Oldemarkters ook de derde set met 25-15 wonnen.

In de vierde set leek de concentratie bij de Oldemarkters verdwenen, wetende dat het de wedstrijd al had gewonnen. Reflex nam een ruime voorsprong op 13-19. Marco Plat werd door DIOS nog ingebracht voor Bastiaan van de Haar. DIOS stroopte de mouwen op en kwam dankzij de sterke service van Miquel Verbeek punt voor punt dichterbij Reflex. Marco Plat zorgde met een prachtige drie-meter aanval voor een gelijke stand op 20-20. De verschillen bleven in de slotfase miniem. Op 25-25 ontsnapte DIOS aan een setpoint voor Reflex door een scheidsrechterlijke dwaling. De Oldemarkters grepen deze buitenkans aan met een prima aanval van Marco Plat en een harde sprongservice van Arendshorst, zodat ook de vierde set een prooi werd voor DIOS met 27-25.

Aanstaande woensdagavond speelt Camping Krolsbergen/DIOS de eerder dit seizoen uitgestelde wedstrijd tegen het op de vijfde plaats staande Meppel AZ om 20.30 uur in MFC Dalzicht in Oldemarkt.

De dames van Ten Veen Tweewielers/DIOS spelen op het zelfde tijdstip tegen het op de tiende plaats staande Hercules.