Sluiting De Buze als poppodium dreigt

Steenwijk - Poppodium De Buze in Steenwijk verkeert in onzekere tijden. Er dreigt sluiting. De vrijwilligers willen nog 1 keer knallen met het ‘Helemaal het einde’ festival.

‘Van de bruisende muziekcultuur, waar De Buze eerder om bekend stond, is helaas weinig meer over’, schrijft een van de vrijwilligers in een oproep op facebook. ‘En juist nu er zich een nieuwe generatie jong talent aan dient, wil welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop geen tijd, energie maar vooral geen geld meer in het poppodium steken.’

‘Wij zijn momenteel druk met het maken van plannen en het voeren van gesprekken om te voorkomen dat de Buze haar culturele functie verliest, maar daar moeten wij de gemeente Steenwijkerland nog wel van overtuigen’.

Onvergetelijk evenement

Nu het poppodium dreigt te verdwijnen, betekent echter niet dat de vrijwilligers stil zitten. ‘We willen laten zien dat het pand een plek is waar livemuziek thuishoort. Wij willen in ieder geval nog 1 keer een onvergetelijk evenement neerzetten, waarbij we van 3 uur ’s middags, tot de late uurtjes, een hele dag vol plannen met lokaal talent. Dit festival wordt een evenement dat de boeken in zal gaan als het einde van de oude Buze en hopelijk het begin van een kleurrijke toekomst voor het poppodium. Wij roepen daarom iedereen op om 30 maart naar De Buze te komen en een duidelijk statement te maken: Livemuziek hoort thuis in De Buze. Laten we aantonen dat er nog steeds een grote groep wil dat De Buze een podiumplek biedt aan aanstormend/lokaal talent.

Het doel is om 18 talentvolle bands op zaterdag 30 maart op te laten treden tijdens dit ‘Helemaal het einde’ festival. De entree is € 3,- (1e consumptie gratis).