Corso en gondelvaart dit jaar niet op zelfde avond

Giethoorn / Vollenhove - Het corso in Vollenhove en de gondelvaart in Giethoorn worden dit jaar niet in hetzelfde weekend gehouden. Eén keer in de zeven jaar heeft augustus een zaterdag extra. Het corso koos ervoor om haar evenement een week naar voren te halen.

‘Het is een prachtige gelegenheid om eens bij de buren te kijken’, vertelt Arend Nijland namens de Vereniging Gondelvaart Giethoorn. ‘Donderdag 28 maart houden we onze ledenvergadering. Bouwers kunnen zich dan opgeven met hun gondel. Alle gondelbouwers krijgen een kaartje om naar het corso in Vollenhove te gaan’, vult Nijland aan.

Corso op bezoek in Giethoorn

De actie is wederzijds. Wagenbouwers van het corso krijgen namens de Vollenhoofsche Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) een toegangskaartje voor de gondelvaart. ‘Normaal kan dit niet omdat de evenementen op dezelfde dag vallen. 'Nu de kans zich voordoet willen we als verenigingen bij elkaar komen kijken’, vertelt de Gieterse Nijland. Het corso wordt op zaterdag 24 augustus gehouden. Een week later, op 31 augustus, staat de gondelvaart op het programma.

De ledenvergadering van de gondelvaart wordt op donderdag 28 maart om 20.00 uur gehouden. ‘Mensen die ideeën hebben om ons evenement te versterken zijn ook van harte welkom in restaurant de Rietstulp’, sluit Nijland af. Meer: www.gondelvaartgiethoorn.nl