Charme Logies De Nijenshof krijgt uitzonderlijke vermelding

Nijensleek - Het boetiek hotel Charme Logies De Nijenshof, gelegen in het Nijensleekerveld, heeft een uitzonderlijke vermelding gekregen in de Guide Michelin. Het boetiek hotel werd vermeld in de rubriek: Classificatie hotels en gastenkamers 2019.

De Nijenshof is de enige kleinschalige accommodatie in Drenthe die van Michelin het predicaat ‘bijzonder aangenaam overnachten’ heeft gekregen. Het hotel laat weten trots te zijn op de uitzonderlijke vermelding: ‘De aanbeveling van Michelin is een bezegeling van de kwaliteit en het gastheerschap waar De Nijenshof voor staat.’

Charme Logies De Nijenshof

In 2001 kwamen Renée Dito en Hans Kroesen in het bezit van een grote boerderij met erf in het Nijensleeker Veld, gelegen tussen Steenwijk en Frederiksoord. Na een grondige verbouwing werd het grote achterhuis ingericht voor het ontvangen van gasten. Er werd gekozen om drie appartementen te creëren en een grote zitkamer te maken met haard voor gebruik voor alle gasten.

Alle ruimtes zijn comfortabel en smaakvol gedecoreerd. Op het omliggende terrein werden natuurlijke houtwallen opnieuw aangelegd, kwam er een grote vijver en werden er boomgaarden en bloeiende akkerranden aangelegd.

Tocht door de natuur

Renée en Hans voelden zich van meet af aan thuis in Zuidwest Drenthe; een gebied met sterk wisselende landschappen, variërend van woeste gronden tot oude cultuurlandschappen. Als nieuwe bewoners van het gebied gingen ze zich verdiepen in de geschiedenis van Frederiksoord en de koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid. Over deze ongelooflijk interessante geschiedenis die 200 jaar geleden begon, vertellen ze graag aan hun gasten. Sinds kort ook door het aanbieden van een tocht met BeleefTours.

Gids Renée neemt twee tot vier gasten mee op een ‘safari’ door Nijensleek, Frederiksoord en omliggende natuur. Ze vertelt op bevlogen wijze over Johannes van den Bosch, de ‘paupers’ die de eerste hoeves betrokken en de betekenis van de vele monumenten.